Din 8 Martie, NU se mai iese din Marea Britanie decât cu declarație și dovezi. Sunt permise doar călătoriile ESENȚIALE

Începând de astăzi 8 Martie 2021, toţi cetăţenii care doresc să călătorescă în străinătate din Marea Britanie pot fi amendați cu 200 de lire sterline, dacă nu vor prezenta o declarație de călătorie și dovezi că ieșirea din țară este esențială. Pe lîngă toate acestea, este interzisă urcarea în zbor celor care nu prezintă noile documente, scriu cei de la ziarulromanesc.net care citează The Sun.

Ministrul englez de Interne, Priti Patel, a anunţat că oricine părăsește țara de luni, trebuie să descarce formularul de pe site-ul guvernului. Trebuie să
declare de ce pleacă din această țară și să furnizeze dovezi în acest sens, cum ar fi o scrisoare sau un document oficial.

Sunt permise doar călătoriile esențiale, cum ar fi munca, sănătatea sau educația.

De asemenea, sunt incluse activitățile de voluntariat, înmormântările și nunțile sau cumpărarea și închirierea de bunuri în străinătate. Oricine încearcă să călătorească fără documente va primi o amendă de 200 de lire sterline și i se va interzice să plece.

Companiile aeriene și birourile de check-in din aeroporturi vor verifica formularele pentru a preveni călătoriile ilegale în străinătate, în timp ce poliția va efectua controale la fața locului pentru a se asigura că nimeni nu părăsește țara decât în scopuri esențiale.

loading...

Vacanțele în străinătate sunt încă interzise, ceea ce înseamnă că o călătorie în străinătate în scopuri de agrement nu se califică la esențiale.

Oricine se întoarce în țară trebuie să prezinte trei teste negative pentru coronavirus – unul înainte de sosire și două în timpul carantinei obligatorii de 10 zile.

Oricine se întoarce dintr-una din cele 33 de țări „cu risc ridicat” trebuie să plătească 1.750 de lire sterline și să stea în carantină timp de 10 zile la un hotel agreat de guvern.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net