Premieră națională: O femeie de 37 de ani, diagnosticată cu Covid a adus pe lume PATRU BĂIEŢI

Ieri 9 martie 2021, la Iaşi a avut loc o premieră medicală naţională. Femeia era însărcinată în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecţia cu noul coronavirus, trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Aşa că intervenţia a fost una delicată, scriu cei de la observatornews.ro

Din fericire, totul a decurs bine şi atât mama, cât şi cei patru micuţi, toţi de sex masculin, se simt bine.

Ce spun medicii

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”.

loading...

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro