Un tânăr de 18 ani aflat în moarte cerebrală, ”A DESCHIS OCHII”, chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele

O minune s-a întâmplat de curând în Marea Britanie, atunci când un tânăr de 18 ani aflat în moarte cerebrală, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele, scriu cei de la observatornews.ro

Tânărul Lewis Roberts a dat semne de recuperare chiar înainte de a îi fi prelevate organele, după un grav accident în care a suferit leziuni la cap. Conform datelor publicate de presa locală, băiatul fusese grav accidentat pe data de 13 martie, în Leek, o localitate din sudul orașului Manchester.

Lewis Roberts a dus o luptă între viață și moarte după ce o dubiță l-a izbit cu putere într-o intersecție din Leek, într-un accident ale cărui circumstanțe nu sunt încă clare.

Băiatul suferise leziuni grave la creier şi a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio șansă de supravieţuire. După doar patru zile de la accident, specialiștii au anunțat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală, iar funcţiile creierului au fost atât de tare afectate, încât l-au făcut să-şi pierdă definitiv cunoștința și capacitatea de a respira în mod independent.

Momentele ce au urmat nu au fost deloc plăcute, iar apropiații și-au luat rămas bun de la tânăr și au decis ca organele acestuia să fie donate, pentru a salva alte vieți. Cu doar câteva ore înainte ca medicii să înceapă intervenția de recoltare a organelor, băiatul a început să dea semne de viață. Articolul continua după reclame …

Comunitatea din Marea Britanie care îl cunoştea pe băiat a iniţiat o campania de strângere de fonduri denumită, „O bere pentru Lewis”, totul pentru a-l ajuta pe Lewis Roberts să lupte în continuare. „Pe 13 martie, Lewis a suferit răni catastrofale la cap după ce a fost lovit de o dubiță, fiind transportat la spital și operat de urgență”, a anunțat organizatorul strângerii de fonduri, Chloe Roberts, potrivit Stokeon Trent Live.

„Patru zile mai târziu, doctorii au anunțat familia că nu se mai poate face nimic, deoarece a survenit moartea tulpinii cerebrale și din păcate a decedat. După ce și-au luat rămas bun, familia a acceptat să-i doneze organele pentru a salva viețile a șapte persoane. Tânărul a câștigat timp chiar înainte ca aparatele de susținere a vieții să-i fie oprite. Cu doar câteva ore înainte de operație, a început să respire din nou. Un miracol la care familia putea doar spera după ce a fost anunțată că are zero șanse de a trece peste”, a povestit acesta.

Acum, tânărul face progrese de la o zi la alta, a început să reacționeze la testele de durere, și-a mișcat membrele, capul și gura, iar familia speră la o recuperare în care nu mai credea nimeni. Peste 3.200 de lire s-au strâns până acum pentru Lewis Roberts. Poliția din Staffordshire continuă să investigheze cazul.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro