O PROFEŢIE cutremură întreaga lume. Sfârșitul lumii poate veni începând de la granița cu România

O profeție evreiască veche de 300 de ani, anunţă un război între Rusia și Ucraina, ceea ce ar duce la „venirea lui Mesia”. Cuvintele magice îi aparțin lui Vilna Gaon, cel care este considerat unul dintre cei mai influenți lideri evrei din istoria modernă. Ca şi credibilitate, aceasta profeţie a fost prezentată în contextul în care tensiunile din estul Ucrainei escaladează pe zi ce trece, scriu cei de la evz.ro citând The Sun.

Personajul Vilna Gaon este cunoscut ca și rabinul Ilie de Vilna, acesta fiind unul dintre cei mai cunoscuți interpreți ai textelor religioase și una dintre cele mai influente figuri evreiești din Evul Mediu.

Scrierile vremii spun că acesta i-a transmis fiului său o profeție care spunea: „Când auzi că rușii au cucerit orașul Crimeea, ar trebui să știi că au început vremurile lui Mesia, că pașii lui se aud. Și când veți auzi că rușii au ajuns în orașul Constantinopol, ar trebui să vă îmbrăcați hainele de sabat și să nu le scoateți, deoarece înseamnă că Mesia este pe cale să vină în orice moment”, scrie The Sun.

În timp ce creștinii cred că Iisus Hristos a fost Mesia, evreii cred că salvatorul care va transforma națiunile Pământului își va face apariția în viitor.

Tot mai multe voci presupun că războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”. Armata Rusiei încă nu a intrat în Constantinopol, numit acum Istanbul, deși sunt în conflict cu forțele turcești din Siria. Articolul continua dupa reclame …

Pe de altă parte, trupele lui Putin au anexat peninsula Crimeea în 2014, după ce a izbucnit un război civil în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Profeția lui Vilna Goan a fost prezentată lumii de către de strănepotul său, rabinul Pinchas Winston, un autor specializat în teorii despre Apocalipsă.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul evz.ro