Românii sunt înșelați cu locuri de muncă fictive în Marea Britanie. Atenţie, NU DAŢI BANI pentru a munci în UK

Foarte mulţi muncitori din România au ajuns să fie exploatați de cei care promit locuri de muncă care nu există în Marea Britanie. De curând, Inspecția Muncii din Marea Britanie (Gangmasters and Labour Abuse Authority) transmite faptul că mai mulți cetățeni români au plătit peste 300 de lire sterline, pentru promisiunea unui contract la mari companii britanice, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Aceştia trimit bani prin servicii de curierat în Marea Britanie, însă atunci când ajung aici își dau seama că au fost păcăliți. Ambasada României în Marea Britanie s-a autosesizat şi lucrează pentru ca lucrătorii români, atât din România, cât și din Marea Britanie să nu mai fie înşelaţi.

Conform presei locale, în ultima perioadă de timp, ofițerii au observat muncitori români exploatați în acest fel; aceștia ajung în Marea Britanie și constată că ceea ce li se spusese, de fapt sunt contracte de muncă false, iar companiile nu așteaptă să îi angajeze.

Cea mai mare problemă este că muncitorii români se trezesc în Marea Britanie fără muncă, fără bani și fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Ofițerul principal Jenni Baines, a declarat: „Am văzut că mulți cetățeni români sunt exploatați în acest fel în Marea Britanie. Oamenii trimit bani cu bună-credință și cred că se îndreaptă spre Marea Britanie pentru a începe o nouă slujbă, dar află că totul este o minciună doar după ce este prea târziu.” Articolul continuă după reclame …

„Se trezesc într-o țară necunoscută, cu bani puțini și fără posibilitatea de întoarcere acasă. Se află într-o poziție extrem de vulnerabilă și ar putea fi exploatați în continuare de grupurile de criminalitate organizată”, a continuat ofițerul.

„Muncitorii nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un contract de muncă. Cei care exploatează lucrătorii au adesea legături cu criminalitatea organizată; nu le pasă de bunăstarea victimelor și sunt interesați doar să câștige bani abuzând munca lor. Îi îndemn pe oameni să nu-și părăsească niciodată țara de origine fără a verifica mai întâi oportunitatea de muncă și să-și cunoască drepturile, deoarece lucrătorii sunt protejați prin lege în Marea Britanie”, a mai spus Jenni Baines.

Cea mai importantă problemă o reprezintă faptul că muncitorilor români nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un loc de muncă în Marea Britanie și oricine acceptă să lucreze în Marea Britanie ar trebui să verifice contractul pe care l-a primit înainte de a părăsi România.

Anunțurile – postate adesea pe rețelele de socializare – promit locuri de muncă bune, cazare și un salariu atractiv. Dar, din păcate, realitatea poate fi total diferită.

Informații despre drepturile lucrătorilor din Marea Britanie, inclusiv despre concedii de odihnă și de boală, pot fi accesate pe site-ul GLAA. Instituția îndeamnă pe oricine are informații despre exploatarea forței de muncă în Marea Britanie să ia legătura cu ofițerii GLAA.

Dacă sunteți deja în Marea Britanie, sunați gratuit și anonim la 0800 555 111 sau raportați detaliile online. Dacă observați reclame care par prea frumoase pentru a fi adevărate, contactați GLAA la 0800 432 0804 sau vizitați www.gla.gov.uk/report-issues.

Oricine crede că poate fi o victimă a sclaviei moderne din Marea Britanie poate contacta Armata Salvării, apelând linia de asistență confidențială de 24 de ore la 0300 038151.

De asemenea, este pusă la dispoziție linia de asistență pentru sclavia modernă din Marea Britanie 24 de ore din 24 care oferă confidențialitate, sfaturi și asistență pentru orice victimă. Sunați gratuit la 08000 121 700.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net