ATENŢIE! Mii de cetățeni români au fost blocați să intre în Marea Britanie. Aceştia sunt suspectați că merg să lucreze acolo…

Au început restricţiile după Brexit. În primele trei luni ale anului 2021, mii de cetățeni ai Uniunii Europene au primit refuzul de a intra la frontiera britanică, scriu cei de la ziarulromanesc.net.

Conform noilor date publicate de guvernul britanic., un număr de 3.294 de cetățeni europeni au fost blocați la intrarea în Marea Britanie, în primul trimestru al anului 2021.

Cu toate că normele post-Brexit permit cetățenilor UE să viziteze Marea Britanie fără viză, Marley Morris, director asociat la Institutul pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR), a declarat că, creșterea numărului de cetățeni UE îndepărtați de frontierele britanice a fost un semn timpuriu al „impactului [sfârșitului] liberei mișcări”.

Morris a declarat pentru Euronews că odată cu sfârșitul liberei circulații, cetățenii UE se confruntă cu o examinare mai profundă la frontiera britanică decât s-ar fi putut aștepta după Brexit.

„Înainte de încheierea liberei circulații, nu existau multe restricții în vigoare și nu trebuia să justificați de ce veneați, dar acum vin oamenii și li se refuză intrarea, deoarece există o suspiciune din partea celor de la frontieră… s-ar putea să vină să se stabilească sau să lucreze sau să încalce într-un alt mod condițiile concediului temporar”, a spus Morris. Articolul continuă după reclame …

loading...

„Cred că asta pare să se întâmple”, a spus el. „Oamenii vin și, din orice motiv, sunt suspectați că vin în Marea Britanie să lucreze, mai degrabă decât doar în vizită”.

Potrivit datelor publicate în primul trimestru al anului 2021, mai mult de 2.000 de cetăţeni care veneau din România, au fost respinși la frontierele Marii Britanii.

Nu este clar de ce atât de mulți români au fost întorși. „Pare ciudat să existe un astfel de creștere bruscă, în special pentru cetățenii români, deși merită spus că, chiar dacă îi scoți pe români din ecuație, există încă o creștere generală”, a spus Morris.

Morris este de părere că respingerile vor continua la granița cu Marea Britanie „pe măsură ce oamenii se vor adapta la acest nou sistem”.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net.