Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave, iar trupul românului este ținut de două luni pe vapor

O familie de români trece în aceste momente prin clipe deosebit de grele, deoarece nu poate să-şi aducă în ţară, corpul neînsufleţit al rudei lor decedată departe, pe meleaguri străine. Cu doar 24 de ore în urmă, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) publica într-o postare pe Facebook, despre cazul incredibil al unui comandant român de vas, al cărui corp neînsufleţit nu poate fi repatriat pentru a fi înmormântat, scriu dei de la stirileprotv.ro

Reprezentanţii sindicatului au făcut apel la preşedintele României pentru a interveni în găsirea unei soluţii, astfel încât trupul comandantului de navă român, decedat la bordul vaporului să poată fi repatriat din China, deoarece până în prezent, toate demersurile făcute în acest sens fiind zadarnice.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce face statul român pentru repatrierea din China a trupului comandantului.

“Sunt sigur că Ministerul Apărării face tot, dar nu ştiu exact situaţia şi trebuie să îi cer domnului ministru”, a afirmat Florin Cîţu.

Comandantul român a murit în data de 19 aprilie. De atunci, familia sa încearcă să-l repatrieze pentru a putea fi îngropat, dar autorităţile din mai multe state nu au permis acest lucru, explică SLN în postare. Articolul continuă după reclame …

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave, sub pavilion Liberia, pe data de 19 aprilie 2021, la patru zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

„S-a simţit rău şi cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au incercat sa trimită corpul neinsufleţit către ţară dar fara succes deşi a tranzitat mai multe porturi special pentru aceast lucru: Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar şi Japonia. Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinaţie în China dar autorităţile încă nu au lăsat nava să intre la operare nici până astăzi”, spun cei de la SLN.

Până în prezent s-au făcut toate demersurile pe lângă Ambasada României la Beijing, ITF România, compania şi agenţii navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la Bucureşti, avocaţi şi consilieri ministeriali.

„Până acum lucrurile nu au putut fi rezolvate şi ce e şi mai rău, echipajul a început să raţionalizeze alimentele şi apa pentru că autorităţile chineze refuză orice interacţiune cu această navă. Trupul neînsufletit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei din 19 aprilie şi toate organizaţiile internaţionale şi naţionale au fost alertate până în acest moment”, mai spun cei din SLN.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro