MIRACOL! O fetiţă de 3 săptămâni a fost găsită plutind într-o cutie de lemn, pe râul Gange. Ce a păţit barcagiul care a găsit-o…

O întâmplare mai puţin obişnuită s-a petrecut de curând în India, atunci când un bebeluș de doar trei săptămâni a fost găsit în viață, plutind pe râul Gange, într-o cutie de lemn decorată cu imagini ale zeilor hinduși, scriu cei de la digi24.ro citând BBC.

Un barcagiu se afla pe malul râului Gange, în momentul când a auzit plânsetul unui nou născut venind dinspre apă. În secundele următoare, bărbatul a luat barca și a vâslit cât de repede a putut spre locul de unde veneau sunetele.

Nu mică i-a fost mirarea, când a găsit plutind pe apă o cutie de lemn decorată cu imagini ale zeilor hinduși, iar când a deschis-o a găsit înăuntru o fetiță de doar câteva zile, înfășurată într-o eșarfă roșie și înconjurată de imagini ale unor zeități. În aceeaşi cutie cu fetiţa, barcagiul a găsit și un bilet cu data nașterii și numele fetiței, Ganga – denumirea râului Gange în limba hindi.

Bărbatul va fi recompensat pentru salvarea micuței Ganga

După ce a adus-o la mal, barcagiul a luat fetița la el acasă și a anunțat poliția. Bebelușul a fost apoi transportat la spital, iar starea sa de sănătate este acum atent monitorizată de personalul medical. De la spital, micuța va ajunge într-un centru pentru copii orfani.

loading...

Autoritățile au anunțat că vor suporta costurile pentru îngrijirea fetiței, iar barcagiul va fi recompensat inclusiv cu o casă pentru că a dat „un exemplu inegalabil de umanitate” în salvarea fetiței.

Autoritățile indiene investighează modul în care a ajuns pe Gange bebelușul de doar trei săptămâni. Oficialii nu au speculat în legătură cu un eventual abandon, însă statisticile arată că abandonul după naștere nu este un lucru neobișnuit în India, unde fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în comunitățile sărace.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro