O soţie este obligată să plătească soţului 50.000 de lei, care aflase după 16 ani că nu e tatăl biologic al copilului lor

În anul 1991, doi tineri din Suceava se căsătoreau, iar relația lor a fost una aparent bună până în urmă cu zece ani, atunci când femeia a plecat la muncă în străinătate. Ca în oricare familie, soţul a rămas acasă să aibă grijă de cei doi copii ai lor, cel mai mare având atunci doar patru ani. Deoarece femeia revenea acasă o dată sau de două ori pe an, soțul i-a cerut să se întoarcă în țară, plângându-i-se că îi este greu să crească singur copii mici, cu toate că din punct de vedere financiar, familia nu o ducea rău, scriu cei de la 3dots.ro

Vizibil supărată pe soţ, femeia nu a mai revenit în ţară, în ultimii trei ani. Nu a trecut mult timp şi cei doi au început să aibă discuții telefonice aprinse, pe tema revenirii în țară, iar bărbatul a amenințat-o cu divorțul, sperând că astfel o va convinge.

Cu toate acestea, femeia i-ar fi răspuns că nu o interesează, pentru că ea are o altă relație și că oricum nu este el tatăl copiilor lor. Atunci, nu a mai fost cale de înțelegere, cei doi soți au divorțat în urma unui proces ce s-a întins pe parcursul a doi ani.

Pentru că spusele femeii cum că nu el ar fi tatăl copiilor l-au pus pe gânduri, soțul a depus o acțiune în instanță pentru a se stabili paternitatea copiilor, iar expertiza medico-legală a arătat că este exclus ca el să fie tatăl biologic al fiului cel mare.

Astfel, bărbatul și-a dat în judecată fosta soție, solicitând judecătorilor să o oblige să-i plătească despăgubiri în valoare de 200.000 de lei pentru că a fost mințit timp de 16 ani și ”pentru atingeri aduse afectivului, precum demnității și onoarei”… Articolul continuă după reclame …

loading...

În fața instanței femeia le-a spus judecătorilor că soțul său a cunoscut faptul că nu este tatăl copilului. Fosta soţie a comunicat instanţei că ea a avut relații extraconjugale cu prietenul lui cel mai bun în urmă cu 20 de ani și că din această relație consumată în perioada în care soțul era detașat cu locul de muncă, a fost conceput fiul cel mare.

Femeia le-a declarat judecătorilor că i-ar fi recunoscut bărbatului despre aventura ei și că după botezul copilului ar fi alungat-o de acasă, însă după puțin timp, acesta a acceptat situația, a iertat-o și a rugat-o să se întoarcă pentru a continua relațiile de căsătorie.

Soţia le-a declarat judecătorilor că fostul soț și-a schimbat atitudinea în timpul divorțului pentru că ar fi vrut ca el să rămână cu toată averea dobândită în timpul căsătoriei.

Cu toate acestea, instanța i-a dat câștig de cauză fostului soțul, arătând că acesta a știut de infidelitatea soției, însă nu și că el nu ar fi tatăl copilului cel mare. Astfel, instanța a obligat-o pe femeie să îi achite fostului soț 50.000 de lei daune morale.

”Instanța remarcă și că, deși reclamantul anterior s-a comportat ca un bun părinte cu fiul său, acesta din urmă, la aflarea adevărului (că nu-i este fiu), s-a îndepărtat în mod absolut de cel pe care l-a crescut”, se arată în hotărârea motivată luna trecută de magistrații Judecătoriei Suceava.

Decizia Judecătoriei Suceava a fost contestată de amândoi foștii soți, dosarul urmând a fi înaintat Curții de Apel Suceava pentru soluționarea definitivă a litigiului.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3dots.ro