Două surori au DISPĂRUT în apele Dunării. Una dintre fete ar fi alunecat în apă, iar cealaltă a sărit să o salveze. Au MURIT amândouă …

În cursul zilei de luni, 21 iunie 2021, polițiștii tulceni au fost anunţaţi că două fetițe de aproximativ 11 și 12 ani ar fi intrat în apele Dunării, în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit, scriu cei de la observatornews.ro

Imediat, la faţa locului s-au deplasat echipajele de salvare, care au început operațiunile de căutare a celor două minore dispărute. În momentul când nu a mai fost vizibilitate, căutarea celor două tinere a fost oprită, în jurul orei 21:40.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, “pompierii au fost solicitaţi să intervină luni, în jurul orei 16.10, prin apel la 112, pentru căutarea a două surori, de aproximativ 11 şi 12 ani, care ar fi dispărut în zona portului din oraşul Isaccea”.

Conform informaţiilor de la faţa locului, a reieșit că minora de 11 ani ar fi alunecat și a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal. La locaţia anunţată s-au mai deplasat două echipaje de poliție din cadrul IPJ Tulcea, Poliția Transporturi și lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galați. La căutări au participat și localnicii cu o ambarcațiune, transmite ISU. Articolul continuă după reclame …

loading...

Astfel, una dintre fetițele dispărute luni în Dunăre, în apropiere de Isaccea, a fost găsită moartă de un echipaj de marinari astăzi de dimineaţă. După ce salvatorii au încearcat să dea de urma surorii ei, copila a fost identificată în zona trecerii de bac Isaccea – Orlivka.

“Trupul neînsufleţit al uneia dintre minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal. Joi dimineață, după câteva ore, echipajele de salvatorii au descoperit-o și pe sora ei, tot fără suflare, la aproximativ 50 m de mal și aproape 400 de m în aval de locul dispariției”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama lor e plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au găsit inițial curaj să-i spună la telefon despre tragedie. “Nu ştie. I-am spus că e la ortoped, că le-a lovit o maşină”, spunea mătuşa fetelor. Între timp, femeia a aflat despre nenorocire.

Fetele au vrut să facă poze pe mal, într-o zonă neamenajată, unde apa e foarte adâncă, mai ales după ploile din ultimele zile. Una a alunecat şi a ajuns în apă. Cealaltă ar fi încercat să o salveze, dar a căzut şi ea.

“Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutam. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas doi copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă”, a declarat unchiul fetelor.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro