Un muncitor român din Italia a primit UN MILION de EURO despăgubire pentru un accident de muncă.

În ziua de 25 mai 2017, un român de 30 de ani care muncea la o firmă de construcţii din Italia a suferit un accident de muncă în urma căruia a rămas paralizat într-un scaun cu rotile, scriu cei de la rotalianul.com citând gazzettadimodena.gelocal.it

Românul nostru a căzut de la o înălțime de circa 10 metri în timp ce se afla la muncă, pe un șantier din provincia Modena. Rănile suferite în urma accidentului au fost atât de grave încât acum este nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile.

Săptămâna aceasta, pe data de 23 iunie 2021, a avut loc o audiență în tribunalul din Modena în cadrul căreia au fost audiați consultanți din partea ambelor părți – a Parchetului și a inculpaților, fiind examinate cauzele care au dus la acest dramatic episod pentru muncitorul român.

Conform unei publicaţii locale, procesul civil s-a terminat și banii de despăgubire au fost primiți deja de românul nostru, dar procesul penal este încă în desfășurare.

În urma procesului s-a stabilit că firmele responsabile pe acel șantier erau AeC Costruzioni, PTL S.r.l. și FIM, iar acestea au fost acuzate de încălcarea a diferite norme de siguranță în domeniul muncii, încălcări care au dus la accidentul produs în dauna conaționalului nostru. Articolul continuă după reclame …

loading...

Românul nostru a avut câştig de cauză şi datorită faptului că imediat după accident, la fața locului au sosit și funcționarii Inspectoratului pentru Muncă și au făcut constatările de rigoare, iar la proces au fost audiați și aceștia cu privire la condițiile în care s-a petrecut totul.

Pe baza materialului adunat și expus în fața judecătorului, dar și a mărturiilor depuse, va fi posibil așadar să se reconstruiască cele întâmplate la data de 25 mai 2017 pentru a putea fi atribuite astfel eventualele responsabilități penale.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul rotalianul.com