Elizabeth MĂNÂNCĂ PĂMÂNT în fiecare zi de 15 ani. Acum are mari probleme de sănătate …

Un caz medical incredibil şi foarte rar întâlnit, a fost descoperit la Elizabeth Smith Leath de 31 de ani din Iowa Park, Texas (Statele Unite ale Americii), scriu cei de la a1.ro citând Metro.co.uk. Femeia riscă să se confrunte cu serioase probleme de sănătate din cauza faptului că nu se poate opri din mâncat pământ sau nisip.

Cazul lui Elizabeth a devenit cunoscut în toată lumea din cauza straniei dependențe cu care se confruntă aceasta. Oricât de bizar ar suna, americanca nu se poate opri din mâncat pământ.

În zilele când nu îl are la dispoziție, acesta este înlocuit cu nisip, pentru a satisface măcar parțial dorința incontrolabilă. Fără falsă modestie, Elizabeth Smith Leath consumă zilnic, căni întregi cu pământ. Și acest lucru nu are legătură cu vreo dietă ieșită din comun sau cu testatul calității solului pentru grădinărit. Cu toate că pare bizar, femeia are zilnic o poftă nebună de … pământ!

Ţinând cont de ceea ce se întâmplă în fiecare zi, curiozitatea de moment, de a manca pământ, s-a transformat într-o dependență în toată regula, ce a început să controleze din plin viața tinerei Elizabeth Smith Leath.

Totul a început în adolescență, în perioada liceului. Abia atunci când avea vârsta de 17 ani, americanca a fost diagnosticată cu boala pica, o afecțiune caracterizată prin dorința de-a mânca lucruri ce nu sunt alimente, precum vopsea, plastice, șervețele și nu numai. De cele mai multe ori, acest sindrom apare în timpul sarcinii, din cauza numeroaselor schimbări hormonale ce apar. Totuși, specialiștii susțin că boala poate apărea oricând, indiferent de vârstă. Articolul continuă după reclame …

loading...

Elizabeth şi-a dat seama că atunci când mănâncă pământ, mental o ajută să treacă mai bine peste stres. La un moment dat, aceasta a ajuns să mănânce chiar și cinci căni de pământ pe zi. Dependența aceasta a lăsat-o fără patru dinți și a început să-i pună în pericol sănătatea. Pentru a-şi rezolva problema de sănătate, femeia a mers la un psihoterapeut, ca să ceară ajutor de specialitate. Acesta i-a sugerat să înlocuiască pământul cu niște biscuiți sărați și extrem de crocanți, dați prin aparatul de măcinat, ce pot semăna la textură cu solul.

Se spune că poftele sunt semnalele pe care le transmite corpul atunci când are anumite carențe. Medicii au descoperit că, în cazul acestei femei, mâncatul pământului nu este cauzat de o lipsă de minerale sau vitamine, ci mai degrabă de faptul că suferă de tulburare bipolară, ce a dus ulterior și la apariția sindromului pica.

„Nici nu se compară gustul. Uneori funcționează, dar alteori încep să mă confrunt cu pofta și cu stresul. Iau medicamente care mă ajută să controlez poftele, dar tot am momente în care tânjesc să mănânc pământ. Mă duc afară, îmi umplu o cană, mă așez și încep să mestec savurând. Dacă nu pot face rost de pământ, atunci voi mâncă nisip, fiindcă seamănă destul de mult la gust. Mi-am stricat dinții, s-au deteriorat extrem de mult. Am pierdut deja patru dintre ei. Cel mai mult în viață am ajuns să consum cinci căni de pământ pe zi”, a dezvăluit femeia în vârstă de 31 de ani.

Cu toate că cu greu îşi poate stăpâni poftele, femeia care mănâncă pământ are grijă să ascundă acest obicei de ochii celor șase copii ai săi. Deși cei mici nu știu despre boala mamei lor, americanca se teme că obiceiul ar putea să fie prezent și la unul dintre copii, căci mezina a început deja să consume cenușă sau praf. În cazul copilei, medicii au descoperit că are ADHD și că boala pica este ceva frecvent în rândul acestor pacienți.

Nu se știe deocamdată ce anume cauzează boala pica, dar în lume există numeroase astfel de cazuri. Cei care suferă de această afecțiune mănâncă pământ, nisip, tencuială, vopsea și chiar pietre.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro