Am AFLAT ce note au luat la BAC, Băsescu, Udrea, Vanghelie şi Negoiță

Majoritatea cetăţenilor îşi închipuie că oamenii ajunşi în funcţii de conducere, care sunt direct răspunzători de destinele noastre, au foarte mulţi ani de şcoală şi dosare întregi, pline cu diplome de recunoaştere a studiilor făcute. Cu toate acestea, realitatea ne demonstreză ca poţi ajunge să ocupi o funcţie de conducere şi fără să ai prea multă şcoală. Unii dintre aceştia au picat examenul maturităţii (BAC-ul) şi cu toate astea, au reuşit să-şi creioneze cariere politice, iar lipsa diplomelor nu le-a afecat în niciun fel locurile de muncă.

Bacalaureatul sau examenul maturității este primul pas către pășirea spre viața de adult, ce cumulează cu încheierea studiilor liceale. Totodată, examenul reprezintă încheierea unui ciclu de pregătire și este un test decisiv pentru admiterea în învățământul superior. Cu toate acestea, nu foarte mulți dintre politicienii români se pot lăuda cu rezultate remarcabile la acest capitol, deși au ajuns să ocupe funcții înalte în stat și, unii dintre ei să ne reprezinte chiar și la nivel european, scriu cei de la stiridinlume.ro

Hai să vedem ce note au luat la BAC unii dintre cei mai cunoscuți politicieni din România.

Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se numără printre cei care au absolvit la timp examenul maturității. Deși a mărturisit că „și acum, când văd un profesor, cred că o să-mi pună un patru!”, el a reușit însă să ia BAC-ul cu nota 7,40. Articolul continuă după reclame …

loading...

Elena Udrea

Una dintre cele mai puternice figuri din politica românească, Elena Udrea s-a descurcat și ea destul de bine la examenul maturității. „Blonda de la Cotroceni” a absolvit Colegiul B.P. Hașdeu din Buzău, în anul 1992, profilul filologie, obținând nota 7,93 la examenul de bacalaureat. Ulterior, s-a orientat spre Drept, în cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din București.

Cu ceva ani în urmă, Elena Udrea declara în cadrul unui interviu, faptul că în liceu a mai şi copiat: „Acum s-a prescris fapta așa că pot sa spun că s-a mai întâmplat așa în liceu. Cred că la fizică am copiat o dată, dar nu eram foarte bună, nu aveam o aplecare foarte mare pentru materia aceasta.”

Nicolae Bănicioiu

Fost ministru al Sănătății, un binecunoscut actor pe scena politică românească, el spune că a avut o medie „în jur de 8” la bac și a recunoscut și el că a avut tangențe cu copiuțele în timpul școlii, însă a fost prins de profesori.

„Am luat tot în jur de 8. Opt zero nu știu cât, dar eu dădeam la Medicină și am dat bacul din păcate la matematică și la romană. Eu știu că am încercat să copiez, dar la școală nu mi-a reușit pentru că m-a prins. Era la limba romană, prin clasa a 5-a sau a 6-a, nu mai știu exact. M-a prins și după aia a trebuit să învăț mai mult decât ceilalți. La Bac n-am copiat că nu se putea.”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Robert Negoiță

Primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, a avut probleme mari cu examenul maturității, acesta absolvind BAC-ul la vârsta de 31 de ani. Spune el, „eram prea procupat să fac bani, decât să mă ocup de şcoală. Cred că la BAC am avut nota opt…, nu-mi mai amintesc”. De asemenea, în urma unor anchete realizate de jurnalista Emilia Șercan a reieșit faptul că edilul a plagiat întreaga lucrare de doctorat.

Marian Vanghelie

Un alt politician care a fost cândva primar la Sectorul 5 intră în categoria celor care nu s-au prea dat în vânt pentru o „diplomă”. Marian Vanghelie a tratat școala cu indiferență, nu neapărat surprinzător dacă ar fi să ne raportăm la nenumăratele greșeli gramaticale pe care le-a făcut de-a lungul vremii.

Ceea ce surprinde nu este faptul că Vanghelie a picat din prima Bacalaureatul, ci faptul că s-a „chinuit” să ia examenul după 30 de ani. Prima dată avea 32 de ani când a încercat, însă a fost eliminat de la examen după ce a fost prins cu „surse de informare” asupra sa. În cele din urmă, fostul primar al Sectorului 5 a reușit să intre în posesia mult așteptate diplome, la vârsta de 33 de ani.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridinlume.ro