Medic chirurg din Târgu Jiu, reținut pentru luare de mită. După ce lua şpagă se ruga: „Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!”

Un caz revoltător s-a întâmplat în Tg Jiu, după ce un medic a reuşit să ia 9 șpăgi în 10 zile. Conform procurorilor, medicul a fost denunțat de patru persoane cărora li s-a cerut şpagă pentru serviciile aduse, in contextul în care, acum câţiva ani, medicilor li s-a majorat retribuţiile lunare, tocmai pentru ca aceştia să nu mai ceară mită pacienţilor, scriu cei de la observatornews.ro

Medicul chirurg din Gorj, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori. Conform faptelor, rugăciunea nu s-a dovedit eficientă, mai ales că medicul a fost interceptat rostind-o chiar de către procurori, care i-au montat microfoane și camere în cabinet.

Medicul a fost reclamat de pacienţi că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau mită: „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez”, a mai fost surprins cadrul medical spunând.

Medicul se numeşte Gheorghe Neață şi era chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Acesta tocmai a aflat că e reținut pentru 13 acuzații de luare de mită.

În urma reclamaţiilor făcute de către pacienţi, procurori i-au montat microfoane și camere în cabinet, iar medicul a fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture. Articolul continuă după reclame …

loading...

,,Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!” (sursa: Parchetul Gorj)

Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt de la Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj: „Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident„, rezultă din probe. Medicul, susțin anchetatorii, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Procurorii îl acuză că, dacă suma dată de pacient era prea mică, operația era amânată la nesfârșit.

În biroul doctorului, anchetatorii au găsit un dulap din lemn plin ochi cu bani: peste 70 de mii de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.

Medicul chirurg Gheorghe Neață era de gardă la spital, atunci când a fost reținut de polițiști.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informatii interesante pe portalul observatornews.ro