O româncă de 34 de ani din Italia a MURIT după o grea suferință. Dănuţa era mama unui copil de numai 2 anișori

O familie de români din Italia suferă enorm în aceste momente din cauza faptului că, Dănuţa Pantelea de 34 de ani a decedat foarte repede, după ce i-a fost descoperită o boală incurabilă. Românca era rezidentă la Strambino, în provincia Torino şi la începutul lunii iunie a avut primele dureri, fiind internată la spitalul din Ivrea, scriu cei de la rotalianul.com

Tânăra femeie era căsătorită şi avea un băiețel de numai 2 anișori cu Sorin Acsinte în vârstă de 35 de ani. Conform declaraţiilor date de soţ, cu numai o lună de zile în urmă i-a fost descoperit un cancer la ficat și intestin. Imediat, aceasta a fost transferată la IRCCS Candiolo, un centru de cercetare și tratament oncologic din Torino. Cu toate că s-a făcut tot ceea ce era omenesc pentru salvarea Dănuţei, aceasta a decedat din cauza bolii care a evoluat foarte repede.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Marian Preda, luni, 19 iulie, în biserica „San Leontie della Radauti di San Bernardo”, unde rudele, prietenii și cunoscuții s-au adunat să-și ia rămas bun de la Dănuța înainte de a fi înmormântată în cimitirul din Strambino, conform publicației La Sentinella del Canavese.

Cu numai o zi înainte de a muri, Dana a cerut să fie dusă acasă. Și-a dat sufletul înconjurată de iubirea și afecțiunea celor dragi, de regretul unei întregi comunități de oameni care au rămas înmărmuriți la vestea morții sale.

Dănuța Patelea (căsătorită Acsinte) era originară din Tulcea și a venit în Italia cu 20 de ani în urmă, când era abia adolescentă. Nu era singură, împreună cu ea în peninsulă s-au transferat sora Paula, care în 2009 a deschis magazinul cu produse românești din Viale Stazione, fratele Valentin și părinții Evdochia și Nicușor.

loading...

Cu trei ani în urmă s-a căsătorit cu Sorin, iar nașterea micuțului Ștefan a fost prilej de mare bucurie în familia lor. Destinul nemilos nu i-a lăsat să se bucure însă prea mult timp de fericirea pe care și-o clădeau zi după zi.

„Dumnezeu să o ierte, iar vouă să vă dea Dumnezeu putere să treceți peste această mare durere!”, este unul din mesajele adresate familiei pe rețelele de socializare. „Drum lin, Dănuța!”, a mai scris cineva.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com