TRAGEDIE! Un copil de 9 ani, mama lui de 30 de ani şi vecinul de 81 de ani au MURIT înecaţi în Motru

Totul s-a petrecut ieri 29 iulie 2021, atunci când copiii unei femei de 30 de ani au vrut să se răcorească în apele râului Motru, care transversează localitatea Cătunele din Gorj. Fiind o zi toridă, mama şi-a însoţit copiii spre locul de scăldat, acolo unde se mai afla un vecin de 81 de ani şi fiul său care trăgea apă din râu cu motopompa, scriu cei de la observatornews.ro

La un moment dat, copiii au dispărut sub apă, fapt pentru care mama a sărit în apă să-i salveze. Observând că şi mama a dispărut sub apă, vecinul a intrat şi a reuşit să salveze unul dintre băieţi, după care a sărit iarăşi ca să-i salveze pe ceilalţi, numai că din cauza curenţilor puternici şi a apei adânci şi acesta a dispărut.

Conform informațiilor de la faţa locului, martorii au sunat imediat la 112 și au anunțat că trei persoane din localitatea Catunele, s-au înecat în râul Motru, joi după-amiază. La fața locului au fost direcționate 2 ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum și doua echipaje SAJ.

Echipajele de salvare au sosit la faţa locului imediat. Pe copil l-au găsit prima dată şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără vreun rezultat. Pe mamă şi pe bătrân i-au găsit mai târziu, fără semne vitale. “Am ajuns aici, am găsit cele trei persoane, dintre care un bătrân în vârstă de 81 de ani, un copil de 9 ani și o femeie de 30 de ani. Toţi decedaţi”, a declarat Vasile Vintilescu, SAJ Gorj. “La faţa locului au fost direcţionate două ambarcaţiuni şi un echipaj SMURD din cadrul instituţiei noastre, precum şi 2 echipaje din cadrul SAJ Gorj”, a precizat şi Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Băieţelul care a fost salvat de la înec a alergat spre casă pentru a-l anunța pe tatâl său, dar pană a ajuns acesta la faţa locului a fost prea târziu. Mama lui Denis avea 30 de ani. Articolul continuă după reclame …

loading...

Până şi primarul localităţii i-ar fi sfătuit pe copii, dar şi pe părinţi să nu mai meargă la scăldat în astfel de zone. “Probabil au venit să se răcorească. Nu îmi pot da seama ce au căutat. Eu la fiecare sfârșit de an școlar le-am spus să nu vină la scăldat. S-a întâmplat o mare nenorocire”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele. Foarte mulţi localnici ies la scăldat în zilele caniculare, pentru a se răcori, însă puţini sunt atenţi şi la pericole.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro