Valentin de 41 de ani a murit ars în maşină. Se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate. Fetiță lui a rămas orfană …

Un accident deosebit de grav s-a petrecut acum două zile, la ora trei de dimineaţă. Un şofer de 41 de ani şi prietenul său tocmai plecaseră din Iaşi şi se aflau pe Drumul European 583, între Leţcani şi Podu Iloaiei, când a avut loc tragedia, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Şoferul, care era tatăl unei fetiţe, a pierdut controlul volanului, a mers zeci de metri prin şanţ până a intrat într-un pod, apoi s-a răsturnat la marginea drumului şi imediat maşina a luat foc. Scrumul, câteva piese de la mașină, o pată de iarbă arsă şi o candelă stau mărturie a tragediei.

Din primele informaţii obţinute la faţa locului, se pare că şoferul nu a avut nicio şansă de scăpare.

Acesta a fost găsit în maşină, după ce a fost stins focul. Prietenul său a scăpat ca prin miracol. Impactul violent l-a aruncat prin parbriz pe câmpul din apropiere, înainte ca maşina să fie cuprinsă de flăcări. A fost însă rănit mult prea grav şi n-a putut să-l ajute pe şofer să iasă. Iar când au ajuns salvatorii, era prea târziu. O jumătate de oră, aceştia s-au luptat cu flăcările.

Presa locală a dezvăluit faptul că şoferul se numeşte Valentin Zevoi şi conducea o maşină de serviciu (Renault Kangoo) a unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi, firmă la care era angajat. Pasagerii autoturismului ar fi plecat aproape de miezul noptii din Iaşi, conducând pe DE 583 spre localitatea Budai. Articolul continuă după reclame …

loading...

„Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul”, a precizat Georgica Onofreiasa, ISU Iaşi, potrivit celor de la Observator.ro

„Bărbatul de 28 de ani a fost preluat, adus în unitatea primire urgenţe, s-au identificat leziuni de tip fracturi şi plăgi la nivelul mâinii şi a piciorului, fără leziuni cu risc vital”, a declarat Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD.

Tânărul rănit în accident este internat la Terapie Intensivă, în stare stabilă

Tragedia a lăsat o fetiţă fără tată. Bărbatul tocmai se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate. Când a avut loc accidentul era în maşina de serviciu.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a explicat Ioana Bilea, IPJ Iaşi.

Din primele cercetări se pare că de vină a fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum, într-un viraj ușor la stânga, fapt ce a dus la producerea accidentului rutier cumplit. Ancheta continuă, iar poliţiştii încearcă acum să afle ce anume s-a întâmplat şi de ce a pierdut bărbatul controlul volanului.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro