Un medic chirurg a recunoscut după 35 de ani că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului …

O mărturie îngrozitoare zguduie din temelii societatea americană, după ce dr. Robert Bierenbaum, fost chirurg plastician din New York, condamnat pentru uciderea soției sale în 2000 sub dovezi circumstanțiale, a declarat că şi-a ucis soţia și apoi i-a aruncat cadavrul dintr-un avion, deasupra oceanului Atlantic, după zeci de ani în care și-a menținut nevinovăția, scriu cei de la observatornews.ro

Doctorul Bierenbaum are acum vârsta de 66 de ani şi a fost condamnat pentru crimă în anul 2000 sub dovezi circumstanțiale, însă a negat continuu orice implicare în moartea soţiei sale. Mărturia esenţiala în definitivarea anchetei a venit abia în decembrie 2020, la o audiere condiționată, când acesta a recunoscut că și-a ucis soția Gail Katz în 1985. Robert Bierenbaum a spus că a făcut acest lucru pentru că era „imatur” și nu a putut face față ”furiei sale”.

„Am vrut să nu mai țipe la mine și am atacat-o”, a spus Bierenbaum într-o transcriere a audierii obținută de ABC News.

Bierenbaum, care este și un pilot cu experiență, a continuat să spună că și-a „sugrumat” soția și apoi „a plecat să zboare”. ”Am deschis ușa și i-am aruncat cadavrul din avion în ocean”, se spune în transcriere.

Potrivit datelor din dosar, trupul femeii ucise de medicul chirurg nu a fost găsit niciodată.

Procurorii care l-au condamnat pe Bierenbaum în anul 2000 au fost uimiți de admiterea acestuia în comisia de eliberare condiționată, mai ales că au prezentat aceeași teorie despre moartea lui Gail Katz în timpul procesului inițial împotriva lui Bierenbaum.

Ediţia cotidianului The New York Times scria în anul 1999, despre faptul că autoritățile credeau că doctorul a petrecut ore întregi dezmembrând cadavrul lui Katz, înainte de a se urca la manșa unui avion și de a-i arunca rămășițele între Montauk Point, New York și Cape May, New Jersey.

Povestea de dragoste a celor doi este una fascinantă. Doctorul Bierenbaum și Katz s-au întâlnit pentru prima dată la începutul anilor 1980. La acea vreme, ea era studentă, în timp ce el era deja chirurg calificat. În acel moment, circulau zvonuri că doctorul scotea femei la călătorii romantice cu avionul.

Sora lui Gail Katz, Alayne Katz, a declarat pentru ABC 2020 că la început, relația cuplului părea „magică”, dar cu timpul Bierenbaum a devenit controlant și violent.

Alayne a spus că într-o zi a primit un apel de la sora ei, după ce Bierenbaum a încercat să-i înece pisica în toaleta apartamentului lor din Upper East Side. Într-o noapte, Alayne Katz a spus că Bierenbaum a sufocat-o pe Gail după ce a surprins-o fumând pe balconul lor. Gail Katz a raportat incidentul poliției, şi cu toate acestea, Bierenbaum nu a fost niciodată acuzat.

„Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în 2021… Robert Bierenbaum ar fi fost încătușat imediat”, a adăugat Dan Bibb, un fost anchetator.

Făra să stea prea mult pe gânduri, doctorul a inventat o poveste minunată, care îl exonera pe el de orice învinuire, după ce și-a ucis soția

După ce a ucis-o pe Katz în 1985, Bierenbaum le-a spus familiei ei și poliției că s-au certat în apartamentul lor, iar Katz a plecat și nu s-a mai întors niciodată. Bierenbaum a continuat să-și trăiască viața într-o relativă normalitate, participând la petreceri în Hamptons și întâlnindu-se cu alte femei. În 1990, Bierenbaum s-a mutat la Las Vegas și a deschis acolo un cabinet de chirurgie plastică.

Astăzi, doctorul Bierenbaum rămâne în închisoare. Conform celor de la ABC News, următoarea sa audiere de eliberare condiționată este programată pentru noiembrie a anului 2021.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro