Şoferul român de TIR, Emilian Dan Toma de 40 de ani a ars de viu în cabină, în urma unui accident groaznic …

În data de 21 octombrie 2021, şoferul român de TIR, Emilian Dan Toma și-a pierdut viața într-un accident cumplit, pe o autostradă din Germania, și a lăsat în urmă o soție și o fiică de 5 ani care au nevoie de ajutor, scriu cei de la 3dots.ro citând cotidianul regional german Hessische Niedersächsische Allgemeine.

Cu doar trei ani în urmă, Emilian împreună cu soţia şi fiica lor, au decis să se mute de la Braşov în Kassel, Germania, ca să-i asigure fiicei lui, Andreea Ioana, o viață mai bună.

Emilian era foarte pasionat de munca lui și mulțumit că era plătit mult mai bine decât în țară. Soția lui Cerasela, era bucuroasă că își găsise și ea de lucru ca menajeră, cu toate că în România lucrase ca farmacistă.

Cu toate că este dărâmată de durerea pierderii celui care i-a fost soţ, aceasta a vorbit despre drama prin care trece acum și despre povestea de dragoste dintre ea și Emil, așa cum îl strigau toți pe soțul ei.

S-au cunoscut acum 17 ani, atunci când ea lucra într-un magazin de cosmetice în care se vindeau și șosete, în Brașov. Emil a intrat și a cumpărat o pereche, apoi timp de două săptămâni a venit zi de zi și a luat mereu o nouă pereche de șosete. Ceraselei i-a plăcut că era cumva timid, dar în același timp hotărât: ”A fost mereu încrezător că totul va merge”. Articolul continuă după reclame …

Lui Emil îi plăcea să muncească şi să conducă, pentru el, munca lui era de vis. Condusese deja autobuze și camioane în România, înainte de a emigra în Germania.

Cerasela povesteşte: ”Îi plăcea să conducă”, dar recunoaște că mereu au avut discuții dacă n-ar fi mai bine ca el să-și găsească un job mai sigur. Dar Emil a mers mai departe, pasionat să conducă camioane: ”A avut o presimțire că va muri la volan.”, spune soția lui.

Accidentul în care a murit soţul ei a avut loc pe 21 octombrie, seara, la capătul unui ambuteiaj în trafic pe A7, în apropiere de Fulda. Emil a văzut prea târziu blocajul cauzat de un accident minor petrecut mai devreme și a intrat cu camionul lui într-o semiremorcă. Din motive neelucidate, camionul românului a luat foc. Alți trei șoferi au fost răniți, iar românul a ars în cabină.

Moartea lui i-a lăsat familia într-o situație complicată. El era principalul sprijin pentru Cerasela și Andreea Ioana. Ca menajeră, soția șoferului nu câștigă foarte mult și nu știe ce va urma pentru ea și fetița ei.

Cele două primesc sprijin de la preotul Ioan Ovidiu, de la Biserica Ortodoxă Română din Kassel, care a fost alături de Cerasela şi fiica ei, încă din seara când a aflat de moartea soțului ei.

Duhovnicul știe că nu întotdeauna românilor le este ușor în Germania: ”Pentru mulți nemți, toți românii sunt romi. Suntem hărțuiți.” Cerasela Toma, pe de altă parte, nu a suferit încă nicio discriminare în Kassel. Ea spune: ”Nu sunt o persoană care cere ceva de la alții. Sper să rămân sănătoasă și să mă pot întoarce curând la muncă. Trebuie să fiu mamă și tată acum.”

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3dots.ro