Ştiaţi că 5 plante de cameră îți aduc fericirea și îți poartă noroc în fiecare zi?

Plantele ornamentale care ne împodobesc locuinţa au fost subiect de discuţii din cele mai vechi timpuri. Deoarece acestea trăiesc şi se dezvoltă în aceeaşi încăpere cu noi, plantele au fost cercetate de către „cititorii în stele” şi nu de foarte puţine ori, aceştia şi-au dat seama că există întotdeauna o legătură strânsă între noi şi ele.

Fără doar și poate plantele de interior fac minuni pentru sănătatea și bunăstarea noastră, fiind foarte eficiente în absorbția și purificarea toxinelor din aer. Acest lucru înseamnă că, curăță aerul de substanțele chimice nocive, producând în același timp oxigen, ceea ce ne permite să respirăm mult mai ușor. Descoperă în articolul nostru cele 5 plante de cameră care îți aduc fericirea și îți poartă noroc în fiecare zi, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Plantele de cameră îți pot aduce fericirea. Multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat că plantele din casă sau din birou te pot face să te simți mai confortabil, mai liniștit și mai fericit. Cum întotdeauna o stare de bine atrage și norocul de partea ta, rețeta de succes este garantată. În plus, atunci când îngrijim o plantă de cameră, se observă o scădere bruscă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, indiferent de nivelul de pricepere. Astfel, cercetătorii au concluzionat că lucrul cu plantele ar putea reduce atât stresul fiziologic, cât și cel psihologic.

Iată cele 5 plante de cameră care îți aduc fericirea

1 – Agave sau Aloe Vera

Unele dintre cele mai cunoscute plante suculente sunt Agave sau Aloe Vera, binecunoscuta plantă medicinală, dar și unele specii de cactuși. Spre deosebire de multe plante, suculentele pot tolera ușor condițiile din interiorul casei dumneavoastră. Acestea au rădăcini groase, precum și tulpini și frunze cărnoase, groase, le permit să rețină apa, astfel încât nu e nevoie să le udați tot timpul. Plantele suculente intră în repaus iarna, așa că nu trebuie să vă îngrijorați dacă observați că acestea nu cresc prea mult. Unele cresc și chiar înfloresc primăvara și vara. Nu uitați să așezați suculentele lângă o fereastră, astfel încât să primească cât mai multă lumină în timpul zilei.

2 – Planta Șarpe (Sansevieria Cylindrica) – Limba soacrei

Planta șarpe, cunoscută la noi sub numele de Limba Soacrei, este membră a familiei foarte cunoscutei Asparagus, sau familia Asparagacea. Chinezii au cultivat pentru prima dată această frumoasă plantă de apartament, deoarece se credea că zeii le vor acorda viață lungă, prosperitate, inteligență, frumusețe, artă, poezie, sănătate și putere celor care o cultivă. Solul plantei șarpe necesită un amestec de ghiveci bine drenat, iar dacă aveți mijloacele necesare, încercați să amestecați solul cu puțin nisip pentru a permite plantei să se rehidrateze și să se dreneze corespunzător. Solul plantei șarpe nu necesită la fel de multă apă. Lăsați solul să se usuce între udări, iar iarna reduceți cantitatea de apă: se udă o dată pe lună sau ori de câte ori solul este complet uscat.

3 – Planta-păianjen (Chlorophytum Comosum) – Voalul Miresei

Planta păianjen, cunoscută la noi sub numele de Voalul Miresei, este una dintre cele mai comune plante de apartament. Această plantă este ușor de întreținut, fiind populară datorită vitezei cu care crește și formează noi plante. Trebuie agățată într-un spațiu care are lumină puternică indirectă, dar poate tolera o parte din lumina directă a soarelui. Când udați planta păianjen, asigurați-vă că lăsați solul să se usuce între udări.

4 – Filodendron (Philodendron)

Cunoscută și ca o plantă tropicală cățărătoare din familia Araceae, Filodendronul este o plantă de casă foarte frumoasă, care cu siguranță îți va aduce o stare de fericire. Filodendronii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a filtra poluanții din aer, acționând ca purificatori de aer și eliberând oxigen curat în aer. Udați filodendronul doar cu apă la temperatura camerei, deoarece apa rece de la robinet îi poate face rău. Nu numai că această plantă creează o frumusețe naturală în încăperile dumneavoastră, dar este și ușor de înmulțit. Tăiați tulpina de sub un nod de frunze și puneți-o în apă, în câteva zile vor crește rădăcini noi.

5 – Dracaena

Dracaena este o plantă de apartament extrem de populară și ușor de cultivat. Există aproximativ o sută douăzeci de specii diferite de arbuști și arbori. Numele dracaena provine dintr-o versiune romanizată a cuvântului grecesc antic, Dracaena, care înseamnă dragon feminin. Pe măsură ce plantele de dracaena cresc din mici arbuști, ele devin mai asemănătoare cu copacii și dezvoltă tulpini mai mari și mai grele. Aceste plante se udă o dată pe săptămână. Dacă aveți un spațiu în casa dumneavoastră unde pătrunde lumină solară strălucitoare, indirectă, dracaena va fi planta perfectă de apartament și va avea o viață lungă.

Toate aceste 5 plante de cameră îți pot aduce fericirea și îți poartă noroc în fiecare zi pentru că sunt destul de ușor de îngrijit, fiind și extrem de frumoase.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro