Un tânăr român din Italia a inventat masca de protecție inteligentă care își schimbă culoarea când nu mai filtrează bine

Ionuț Viorel Bohotici este un tânăr român stabilit în Italia, care de puţin timp a intrat în atenţia publicului cu o invenţie benefică domeniului medical. Acesta are doar 19 ani şi a reuşit să inventeze o mască de protecție inteligentă care luminează atunci când nu mai este eficientă și nu mai filtrează așa cum trebuie, scriu cei de la antena3.ro

Ideea românului nostru este una revoluţionară acum în plină pandemie, aceasta fiind deja patentată, fiind propusă spre a fi prezentată la Dubai Expo.

Românul a plecat de la o altă invenţie, descoperind un indicator temporal, menit să monitorizeze valabilitatea bunurilor perisabile, precum alimentele care sunt pe cale să expire.

Ionuț a decis apoi să aplice invenția sa într-un domeniu de actualitate și așa a apărut masca de protecție care se colorează atunci când își pierde eficiența. Totul a plecat de la un studiu citit de acesta, în care se spunea că 72% dintre cei care poartă mască nu o fac în mod corect, unii purtând-o chiar și 8 ore.

A început apoi să rămână după ore în laboratorul școlii și să lucreze la invenția sa. Articolul continuă după reclame …

”Am realizat deja un prototip la sfârșitul anului școlar, la liceul Galilei din Jesi, unde am absolvit. Am petrecut patru ore în fiecare după-amiază în laborator și am putut studia reacția biochimică a anumitor enzime. Nu pot dezvălui mai mult. Costă doar un cent în plus la fiecare mască, conform unui studiu de piață realizat cu inginerii de management de la asociația Sit-polito”, a declarat Ionuț.

Când a realizat că funcționează, a depus cerere pentru a primi brevet.

La acel moment, Ionuț nu a realizat cât de mult succes va avea invenția sa. Acum, tânărul român primește cereri din întreaga Italie și de la foarte multe companii pentru masca inteligentă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul antena3.ro