INCREDIBIL! Ţara unde SĂRĂCIA îi împinge pe oameni să mănânce TURTE de NOROI pentru a SUPRAVIEŢUI

Lipsa banilor necesari aprovizionării cu produse alimentare este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea astăzi. În multe locuri de pe globul pământesc, faptul că oamenii suferă de foame este un lucru cât de poate de banal, iar cei care îi conduc, nu fac nimic pentru rezolvarea problemei. Datorită lipsei de alimente provocate de sărăcie, oamenii sunt nevoiți să mănânce turte de noroi pentru a supraviețui, scriu cei de la stiridinlume.ro

În acest moment, există studii bazate pe fapte reale în ceea ce priveşte sărăcia din jurul nostru. Astfel, oamenii săraci sunt forțați să mănânce tot ce le cade în mână. Potrivit datelor statistice adunate în ultimele luni, majoritatea oamenilor din lume trăiesc în sărăcie. 85% din lume trăiește cu mai puțin de 30 USD pe zi, două treimi trăiesc cu mai puțin de 10 USD pe zi și fiecare a zecea persoană trăiește cu mai puțin de 1,90 USD pe zi, conform celor de la ourworldindata.com.

Una dintre ţarile cele mai lovite de sărăcia cruntă este Haiti. Aceata se afla în emisfera vestică, cu peste 80% din populație trăind sub pragul sărăciei, iar lipsa de hrană i-a făcut pe locuitori să recurgă la soluții extreme. Pentru a putea supraviețui, sărăcia i-a împins pe oameni să mănânce turte de noroi. Cu toate că pentru noi este aproape imposibil de crezut, ei bine, pentru ei acest lucru a devenit deja o obișnuiță.

Realitatea de la faţa locului ne arată clar faptul că, oamenii din Haiti nu au o alternativă reală la a-şi asigura hrana cea de toate zilele. Cu alimente puține și prețuri ridicate, mulți haitieni sunt forțați să-și facă propria hrană din noroi, la care se adaugă unt și sare pentru a o face mai bună la gust, dacă se poate spune așa. În unele cazuri, se poate pune zahăr, dacă acesta este disponibil. Este transformat într-un aluat moale căruia i se dă o formă anume și, ulterior, lăsat la soare pentru a se usca.

S-au obișnuit atât de mult să mănânce turte de noroi, încât acum a devenit o practică normală pentru ei, chiar o afacere. Cumpără noroi, fac aceste turte, după care le mănâncă sau le vând. Pământul este adus de undeva din nordul țării, iar un sac cu lut ajunge la aproximativ cinci dolari. O sumă mult prea mare pentru unii haitieni.

Oricine poate demonstra că aceste „prăjiturele” nu au practic nicio valoare nutritivă. Din datele publicate de organizaţiile internaţionale, această ţară are deja cele mai mari rate de mortalitate în rândul copiilor sub cinci ani din emisfera vestică şi de asemenea, probleme serioase de mortalitate în ceea ce priveşte infecțiile respiratorii, tuberculoza și diareea, iar consumul acestor turte nu atenuează deloc problemele.

Un factor important ce duce la creşterea mortalităţii este si accesul limitat la medicamentele de strictă necesitate, pe care locuitorii foarte săraci nu şi le permit, fiind nevoiţi să se ajute singuri atunci când se îmbolnăvesc.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridinlume.ro