Un român de 38 de ani din Italia şi-a bătut soţia ani de zile, până a băgat-o în mormânt

Un caz deosebit de grav s-a petrecut în Italia, protagonist fiind un român de 38 de ani. Acesta este acuzat că și-a omorât soția şi a fost arestat după un an și trei luni de la decesul femeii, scriu cei de la rotalianul.com

Conform anchetei aflate în desfăşurare, bărbatul român în vârstă de 38 de ani a fost arestat la Roma, fiind acuzat că violențele la care a supus-o ani în șir pe soția sa au dus în ianuarie 2021 la moartea acesteia.

Familia de români locuia la Roma și aveau împreună o fetiță în vârstă de 8 ani. Ani la rând femeia a fost supusă de soțul său la violențe fizice și psihologice, umiliri și abuzuri care au îmbolnăvit-o și i-au provocat moartea, relatează La Stampa. Drept pentru care bărbatul a fost găsit vinovat de decesul femeii și arestat în aceste zile de polițiștii Secției 4, care au executat un ordin emis de judecătorul de instrucție din Roma.

Procurorii care se ocupă de caz, au adus bărbatului român cele mai grave acuzaţii posibile: maltratare în familie, vătămare corporală agravată, precum și răpirea și reținerea obligată a unui minor în străinătate. Comportamentul agresiv repetat de-a lungul mai multor ani a dus la decesul soției, la data de 15 ianuarie 2021.

Femeia româncă a murit din cauza unei hepatite fulminante, într-un spital din Roma, iar în ziua morţii, medicii au găsit un traumatism și un sindrom hepatic renal.

Ancheta, începută imediat după internarea victimei, a durat câteva luni și s-a desfășurat fără a neglija niciun aspect din viața celor doi soți, scoțând în evidență condiția izolării, a supunerii și fricii în care victima a fost nevoită să trăiască ani de zile.

Anchetatorii au reconstituit toate episoadele de agresiune fizică suferite de femeie, numeroasele vizite la secția Urgențe unde se prezenta cu răni pe care spunea că le-a avut în urma unor accidente domestice, precum și intervențiile repetate ale polițiștilor care au încercat să înțeleagă ce se întâmplă în familia respectivă și motivele pentru care femeia își retrăgea mereu denunțurile împotriva soțului său. În august 2020, bărbatul primise din partea polițiștilor din Roma un avertisment pentru violență în familie.

Femeia era complet izolată din punct de vedere social și economic. Nu putea ține legătura cu familia de origine, nici să vorbească cu vecinii, nici să folosească rețelele de socializare, la fel cum nu putea gestiona veniturile economice de care se ocupa exclusiv soțul său. La un moment dat însă, bărbatul a decis să o ducă pe fetiță în România, la bunicii săi, iar pe soție să o angajeze ca îngrijitoare „la fix” (cu normă întreagă, la domiciliul persoanei îngrijite) pentru a aduce venituri suplimentare familiei.

Această decizie, neîmpărtășită de femeie, a dus la acuzarea soțului pentru răpirea și reținerea unui minor în străinătate.

Investigațiile efectuate de anchetatori și consultațiile medico-legale efectuate în urma decesului au fost decisive și au identificat o legătură între agresiunile grave aplicate de bărbat și decesul femeii. Suspectul a fost dus la închisoarea din Frosinone.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com