Alina Biţă avea 28 de ani când a fost omorâtă de verişorii ei. Aceştia au primit închisoare pe viaţă …

În ziua de 9 octombrie 2017, comunitatea românilor din localitatea Cerda, provincia Palermo (Sicilia) era înmărmurită de o crimă fără precedent petrecută într-o locuință de pe via Sciolino. Aici locuia Alina Elena Biță, în vârstă de numai 28 de ani, împreună cu soțul ei și fetița lor de numai 11 luni, scriu cei de la rotalianul.com

Era o zi ca oricare alta, soţul Alinei se afla la muncă și ea era doar cu fetița ei în casă. Cineva a bătut la ușa casei lor, la un moment dat, iar femeia a văzut că erau doi verișori de-ai săi, așadar i-a primit în casă cu toată încrederea.

Tănara nu şi-a imaginat niciodată că cei doi veniseră cu intenția de a jefui-o, așa cum unul dintre ei a mărturisit ulterior în fața anchetatorilor. Odată ce au fost primiţi în casă, au început să se certe cu Alina, apoi s-au hotărât să o stranguleze pentru a-i putea fura banii și câteva obiecte de o valoare mică.

În acel moment, scenariul cel mai sumbru a fost pus în aplicare şi au ucis-o cu sânge rece pentru a-i fura puținii bani pe care-i avea, în ciuda faptului că era verișoara lor și mama unei fetițe care nu avea nici măcar un an împlinit.

Procesul s-a terminat în prima și a doua instanță cu condamnarea celor doi criminali – Paul Andrei Todirașcu, în vârstă de 22 de ani și Florin Buzilă, 21 de ani – la închisoare pe viață, dar aceștia au sperat că vor primi o pedeapsă redusă dacă avocatul lor va depune recurs împotriva sentinței la Curtea de Casație din Palermo, unde s-a petrecut crima.

„Eu am ucis-o pe Alina”, a declarat Todirașcu în timpul interogatoriilor. „M-am aruncat asupra ei și am strâns-o de gât cu toată forța din mine”, a mai adăugat el.

Todirașcu și Buzilă au luat banii și au dispărut apoi, dar o vecină a auzit-o pe fetița Alinei plângând neîncetat și a decis astfel să cheme carabinierii, îngrijorată de starea acesteia.

Carabinierii ajunşi la faţa locului au avut suspiciuni care au căzut întâi pe soţul Alinei, dar după verificarea alibiului, investigațiile au deschis o pistă către cei doi verișori ai victimei.

Fundamentală pentru stabilirea vinovaților a fost și munca criminaliștilor din Messina care au reușit să găsească o urmă de ADN, ce-i aparținea lui Todirașcu, sub unghia Alinei.

Cei doi asasini au fost arestați apoi, la câteva luni după crimă. Inițial, aceștia s-au acuzat unul pe celălalt, dar în cele din urmă Todirașcu a cedat și a mărturisit că el a ucis-o, cu mâinile sale, pe verișoara lui.

Ambii au fost condamnați în prima și a doua instanță la închisoare pe viață, iar Curtea de Casație a confirmat recent sentința, eliminând astfel orice speranță pentru aceștia de primi o pedeapsă mai mică.

Judecătorii italieni au stabilit, de asemenea, și o despăgubire pentru familia Alinei, care s-a constituit ca parte civilă în cadrul procesului împotriva celor doi criminali.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul rotalianul.com