ULTIMA ORĂ! Guvernul a DECIS: ajutor de 700 de lei tuturor pensionarilor care au pensii sub 2000 de lei.

Creşterea preţurilor peste limita de suportabilitate a făcut coaliţia de guvernare să decidă luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, scriu cei de la stirilekanald.ro

Astfel, Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei tuturor pensionarilor care au pensii sub 2000 de lei. Măsura va fi aplicată o singură dată, începând cu 1 iulie 2022.

Vestea bună a apărut într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului, dar si pe pagina premierului Nicolae Ionel Ciucă.

Câți pensionari vor primi 700 de lei în plus la pensie în iulie 2022

Peste două milioane de pensionari vor primi, în luna iulie, ajutorul unic de la stat de 700 de lei, pentru a acoperi o parte dintre scumpirile cauzate de rata record a inflației (aproape 15%).

După cum se ştie, Guvernul a decis şi la începutul anului 2022, acordarea o singură dată, în luna ianuarie, a unui ajutor financiar pensionarilor cu pensia mai mică sau egală cu 1.600 lei pe lună. Potrivit deciziei Executivului, niciun pensionar nu a primit în mână, în ianuarie 2022, mai puțin de 2.200 lei.

În ianuarie, 2,45 milioane pensionari au beneficiat de un sprijin guvernamental, iar acum numărul pensionarilor care vor primi ajutorul social va fi chiar mai mare.

Ce alte măsuri a decis coaliția de guvernare

  • amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă;
  • acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public;

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
  • accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei, precizează sursa citată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirilekanald.ro