Rudele şi-au dus bunica la AZIL. Când au făcut curăţenie în casă, au descoperit o COMOARĂ deasupra patului …

Bătrâna avea 90 de ani, fiind o femeie plecată încă de tânără din Italia și stabilită acum în Marea Britanie. Aceasta a fost diagnosticată cu demență. Medicii le-au recomandat rudelor că este mai bine ca bunica să fie dusă la un azil, pentru ca să poată primi asistență medicală și îngrijire de specialitate, scriu cei de la a1.ro

După ce au lăsat-o pe bunică la căminul de bătrâni, rudele au mers acasă la ea ca să facă curățenie, înainte de a vine locuința ca să plătească pentru azil. În acel moment, a chemat un evaluator priceput pentru a analiza apartamentul şi a-i stabili valoarea corectă. În timp ce evaluatorul se plimba prin casă, a observat tabloul ce atârna deasupra patului bătrânei.

Fără nicio îndoială, acesta a înțeles imediat că a dat peste o adevărată „comoară”. Tabloul era, de fapt, o pictură semnată de Filippino Lippi, un pictor italian din secolul al 15-lea! Fără să mai stea pe gânduri, rudele bunicii care au descoperit „comoara”, au cerut evaluarea lucrării și astfel a ieșit la iveală incredibila sumă de 255.000 de lire sterline!

„Am descoperit pictura în timpul evaluării unui apartament din North London, Marea Britanie. Bătrâna în vârstă de 90 de ani a părăsit Italia pe vremea când era tânără. Atunci când tatăl ei a murit, aceasta a moștenit de la el tabloul cu pricina. Practic, comoara se afla în posesia ei de mai bine de 30 de ani. Multe dintre obiectele din casă erau de valoare mica, modestă, așa că atunci când am intrat în dormitor am fost de-a dreptul șocat să văd această pictură cu tematică religioasă atârnat chiar deasupra patului. Efectiv se vedea de la o poștă că era ceva de calitate. Nu sunt specialist în picturi, dar ca evaluator cu peste 25 de ani de experiență am putut recunoaște faptul că era, în mod clar, vorba despre o lucrare de excepție din secolul al 16-lea. Am spus imediat familiei despre imensul potențial din punct de vedere al valorii. Mi-au permis să mă duc cu tabloul la o galerie de artă, pentru licitație. Acolo, pentru tabloul de 50 cm x 43.5 cm, au fost peste 20 de licitatori. Un britanic a fost cel care a cumpărat opera pentru suma de 255.000 de lire sterline”, a dezvăluit bărbatul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Pictorul Filippino Lippi s-a născut în jurul anului 1457 și a fost elevul celebrului Botticelli.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro

Add A BackLink To ASR

Increase your page rankings at ASR: Active Search Results (ASR) appreciates all backlinks to our site. To show our appreciation, ASR will rank your listings higher in our search results if you place a link on your site that points to one of ASR’s pages.