VREI SĂ AI RUFELE PERFECT CURATE? PUNE FOLIE DE ALUMINIU ŞI ASPIRINĂ ÎN MAŞINA DE SPĂLAT

Au trecut zeci de ani ca gospodinile să realizeze cum pot să aibă rufele perfect curate. Majoritatea pun hainele sortate în maşina de spălat, pui detergent, balsam, alegi programul potrivit și apeși pe un buton. Problema apare atunci când rezultatul nu este cel dorit: hainele ies cu scame, albul nu mai e chiar alb, rămân pete de detergent pe bluza neagră. Află că există mici trucuri pentru ca hainele tale să iasă perfecte din mașina de spălat, scriu cei de la stiridiaspora.ro

În ziua de astăzi există o grămadă de trucuri pentru ca spălarea să fie îmbunătăţită. Oricât ar suna de ciudat, pune folie de aluminiu, piper și aspirină în mașina de spălat, iar rufele vor ieșit perfecte. E o realitate de care mulți ne lovim constant. Nici măcar cele mai noi mașini de spălat nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame nedorite. Ca să nu mai vorbim de pături, sau diverse așternuturi pe care au stat animale.

Iată câteva trucuri celebre pentru a scoate cele mai bune rezultate și a obține rufe spălate perfect.

Prima soluție neașteptată vine chiar din bucătărie. Ca să scapi rapid de scamele de pe hainele proaspăt spălate, ai nevoie doar de câteva bile din folie de aluminiu, care sunt ieftine și eficiente.

Explicația este că, în timpul spălării, bilele se mișcă în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful și alte resturi textile. Asta pentru că în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului. Datorită acestui fenomen, bilele vor atrage asupra lor toate scamele.

Totodată, mai sunt două efecte incredibile: bilele de aluminiu prelungesc durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe ele. În plus, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent.

Pune piper, oțet și aspirină în mașina de spălat

Banala folie de aluminiu nu este singurul produs pe care-l ai deja în casă și care te poate ajuta să scoți hainele perfecte din mașina de spălat.

Piperul negru acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Puține gospodine știu, dar dacă rămân particule de detergent pe haine, atunci culorile se estompează în timpul clătirii, iar hainele se decolorează. Din fericire, o linguriță de piper, adăugată direct în tambur, va reda strălucirea de odinioară a hainelor tale.

Îndepărtarea petelor galbene provocate de ciorbă sau de alte sosuri se poate face prin adăugarea câtorva pastile de aspirină în cuva maşinii de spălat.

Totodată, află că oțetul îndepărtează depunerile de detergent. Când turnăm prea mult detergent, excesul de spumă generat se depune pe guler și manșete, iar la clătire se îndepărtează mai greu. Pentru a neutraliza acest efect, poți adăugă câteva linguri de oțet la fiecare spălare.

Pe viitor vă vom arăta şi alte trucuri interesante folosite de gospodinele din România. Spor la treabă!

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro