INCREDIBIL! Ieduţul Simba are cele mai lungi urechi din lume. Au ajuns să măsoare 54 de centimetri…

Au trecut doar câteva zile de când, reţelele de socializare au viralizat fotografia unui mic animăluţ. Acesta este un ied simpatic cu urechile extrem de lungi, fapt pentru care a devenit cunoscut chiar din prima zi de viață. Ieduţul este din Karachi, Pakistan şi stăpânul lui l-a botezat Simba, scriu cei de la stiridecluj.ro

Stăpânul său, Mohammad Hasan Narejo, vrea să îl înregistreze în Cartea Recordurilor. Deocamdată, nu există până la această oră, nicio categorie denumită „cele mai lungi urechi de capră”.

Simba a devenit celebru peste noapte

„La doar 10-12 zile după naştere, el apăruse deja în presa naţională şi internaţională şi a câştigat un concurs de frumuseţe. După 30 de zile, devenise atât de popular, încât chiar şi o personalitate renumită ar fi avut nevoie de 25-30 de ani pentru a ajunge la aceeaşi notorietate”, a declarat, cu mândrie, Mohammad Hasan Narejo, potrivit The Guardian.

Deoarece urechile animalului sunt mai lungi decât înâlţimea lui, stăpânul său a fost nevoit să inventeze un ham special, pentru ca iedul să poată să își „poarte” urechile în jurul gâtului.

Stăpânii fac rugăciuni ca să îl protejeze

Mohammad Hasan Narejo a devenit puţin cam îngrijorat din cauza atenţiei de care se bucură Simba, inclusiv din partea crescătorilor rivali. El a făcut apel la rugăciuni şi la tradiţii strămoşeşti pentru a-l proteja pe Simba de posibilele resentimente ale acestora. „Recităm versete din Coran şi suflăm peste capul lui pentru a alunga deochiul. Conform unei îndelungate tradiţii moştenite de la strămoşii noştri, am legat un fir negru în jurul lui, care este fortificat prin versetele Coranului”, a dezvăluit proprietarul animalului.

El doreşte să îl îngrijească de acum înainte pe Simba, ca pe un cal pursânge şi să promoveze Pakistanul drept o mare ţară din domeniul creşterii caprelor.

Mohammad Hasan Narejo primeşte zilnic oferte de cumpărare a micuţului ieduţ, doar că „urecheatul” îi este atât de drag încât spune că, momentan, nu vrea să îl vândă.

Sursă FOTO. Cititi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridecluj.ro

Yasir Ali, son of breeder Mohammad Hasan Narejo displays an ear of kid goat Simba, in Karachi on July 6, 2022. – A kid goat with extraordinarily long ears has become something of a media star in Pakistan, with its owner claiming a world record that may or may not exist. (Photo by Asif HASSAN / AFP)
Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate