„Românii Resping Serviciul Militar Voluntar: ‘N-am pentru ce. N-ai ce să aperi’ Suntem în NATO, o Armată de Profesioniști”

În acest moment există o repulsie față de Pregătirea Militară în rândul românilor: Generalul Gheorghiță Vlad avertizează că țara noastră nu este Pregătită pentru Război. Acesta face apel la o Lege pentru Instruirea Cetățenilor în Folosirea Armelor, dar Reacția Publicului este Negativă. În situații de conflict, încrederea se îndreaptă către Apărarea Asigurată de NATO.

Șeful Armatei Române pledează pentru Pregătirea Militară a Românilor: Modificarea Legii și Introducerea Serviciului Militar Voluntar propuse.

Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, generalul Gheorghiță Vlad, Șeful Armatei Române, a subliniat necesitatea pregătirii populației în vederea unui posibil conflict. Generalul Vlad a avertizat că legea privind pregătirea pentru apărare trebuie modificată, facilitând instruirea românilor în caz de război. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Parlament, cu speranța că va fi adoptat în acest an.

Mesajul transmis de generalul Vlad reflectă preocupările exprimate recent de oficiali de rang înalt, cum ar fi ministrul suedez al Apărării Civile și șeful Comitetului Militar NATO, care au insistat asupra necesității pregătirii populației civile pentru situații de conflict.

Generalul Vlad a evidențiat amenințările la adresa ordinii mondiale și a democrației, prezentând Federația Rusă ca pe o provocare globală. În lumina evenimentelor din Ucraina, el a subliniat importanța unei societăți reziliente, cu o industrie aptă să susțină eforturile de război. În acest context, generalul a menționat un proiect de lege ce vizează introducerea serviciului militar voluntar pentru tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, indiferent de sex sau naționalitate.

Generalul Vlad a argumentat că, într-un mediu geopolitic tensionat, adoptarea acestei legi este crucială, insistând asupra importanței pregătirii populației pentru a face față provocărilor viitoare. El a subliniat că toate țările NATO și Europa se află într-o situație în care timpul devine o resursă prețioasă, exprimându-și dorința ca legea să fie adoptată în acest an pentru a nu irosi nicio secundă în pregătirea esențială a populației în fața amenințărilor actuale.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul DIGI24.RO