Ofertă Generoasă: Autoritățile Promit o Suma Mare de Bani pentru Voluntarii în Armată!

Armata română a scăzut simțitor, de la cei 320.000 de oameni pe care îi avea cândva, la numai 75.000. Generalul Gheorghiță Vlad a cerut adoptarea cât mai rapidă a unei legi prin care tinerii să facă armata în termen, pe bază de voluntariat. Iar dacă acest proiect devine realitate, acești tineri ar putea primi o sumă de bani importantă!

Potrivit celor de la observatornews.ro, șeful armatei este de părere că țara noastră ar trebui să reintroducă serviciul militar și să fie pregătită de un război. Acesta a mai spus că România se poate găsi brusc într-o situație extrem de complicată, în cazul în care războiul din Ucraina se va finaliza printr-o victorie a Rusiei.

Declarațiile șefului Statului Major au provocat controverse în rândul coaliției de guvernare. Deși Nicolae Ciucă este de acord cu aceste sugestii, Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu trebuie să ne panicăm, deoarece statutul nostru de membru NATO ne oferă îndeajuns de multă protecție.

Suma de bani pe care o pot primi militarii voluntari

Dacă modificările propuse de către cei de la MApN sunt puse în practică, ar putea apărea o nouă categorie de personal, cea de militar voluntar în termen. Generalul Vlad Gheorghiță dorește ca populația țării să aibă o pregătire pe timp de pace, în cadrul unor programe de câteva luni, dedicate celor cu vârste între 18 și 35 de ani. Condiția ar fi ca cei care se oferă voluntari să nu fi îndeplinit serviciul militar activ, ori în rezervă.

Unul din modurile prin care autoritățile ar dori să încerce să convingă românii să participe la aceste programe este răsplata financiară! Mai precis, se pare că militarii voluntari în termen ar putea beneficia de cazare gratuită și de asistență medicală, iar odată ce programul este finalizat, ar primi o sumă importantă de bani.

Ar fi vorba despre o indemnizație ce reprezintă trei salarii medii brute, adică o sumă cuprinsă între 8.000 și 9.000 de lei. Pe timp de pace, acești rezerviști ar putea fi concentrați pentru misiuni pe perioadă determinată.

Citiți mai multe informații interesante pe portalul observatornews.ro