O Badantă și Doi Bărbați Români au fost Surprinși Furând Monede Antice de 150.000 de Euro din Casa unui Pensionar!

Autoritățile italiene au reușit să efectueze arestarea a trei persoane în legătură cu un furt spectaculos de monede antice evaluat la 150.000 de euro, care a avut loc în casa unui colecționar din zona Crocetta din Torino, în urmă cu doi ani, pe data de 17 aprilie 2022.

Potrivit informațiilor furnizate de Corriere della Sera, un al patrulea infractor implicat în acest incident este încă căutat de poliție.

Românii în vârstă de 34 și 40 de ani, rezidenți în Torino și muncitori, au fost reținuți împreună cu o badantă marocană în vârstă de 43 de ani, considerată a fi coordonatoarea operațiunii de furt.

Conform anchetatorilor, badanta avea acces la locuința colecționarului prin intermediul unui vecin pensionar, iar furtul a avut loc în timpul absenței acestuia din casă. Cei doi români și complicele lor au profitat de schimbul de chei între vecini pentru a intra fără probleme în apartament și a sustrage monedele antice.

Metoda folosită de hoți a implicat transportul unui seif masiv de 400 de kilograme pe scări și încărcarea acestuia într-o camionetă albă, fără a ridica suspiciuni în rândul vecinilor.

Cu toate acestea, investigațiile poliției au fost ajutate de înregistrările camerelor de supraveghere și de informațiile furnizate de vecinii vigilenti. Prin intermediul unui autocolant găsit pe vehiculul folosit în furt, anchetatorii au reușit să identifice un comerciant ambulant din Torino, aparent nevinovat în acest caz.

În prezent, autoritățile speră să recupereze măcar o parte din monedele furate și să identifice al patrulea suspect care a reușit să scape de arest.

Citiți mai multe informații interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com