O Badantă Româncă Primește Moștenirea Casei Bătrânei din Italia: Conflict în Familie!

Într-o poveste care ridică întrebări legate de responsabilitatea familială, o femeie româncă stabilită în Italia a fost desemnată drept moștenitoare a casei unei bătrâne italience în vârstă de 92 de ani, pe care a îngrijit-o cu devotament ani de zile, scriu cei de la rotalianul.com

Antoneta, în vârstă de 45 de ani, a primit o surpriză neașteptată atunci când bătrâna pe care a îngrijit-o i-a lăsat casa sa din orașul Brescia prin testament, după ce, potrivit declarațiilor bătrânei, a oferit atenția și afecțiunea pe care aceasta nu le-a primit niciodată de la propria sa familie.

Cu toate acestea, gestul bătrânei a stârnit un adevărat scandal în rândul celor șase nepoți ai săi, care au contestat testamentul în fața instanței judecătorești. Aceștia au susținut că badanta româncă ar fi influențat decizia bătrânei și ar fi profitat de starea ei de sănătate precară pentru a obține moștenirea.

În ciuda contestațiilor, bătrâna în cauză a susținut decizia ei în fața instanței, demonstrând că se află în deplinătatea facultăților mintale și că a făcut alegerea de bunăvoie. Mai mult, bătrâna a subliniat faptul că gestul ei a fost motivat de sentimentul de abandon resimțit din partea nepoților săi.

Procurorul Marzia Aliatis a acuzat însă pe Antoneta că ar fi forțat-o pe bătrână să îi doneze imobilul și să-i transfere o sumă de bani, necesară pentru actele notariale. Aceste acuzații au dus la plasarea bătrânei într-un centru de îngrijire pentru bătrâni, iar Antoneta a fost nevoită să se apere în fața instanței.

Cu toate acestea, avocata lui Antoneta, Rosa Afrune, a prezentat în instanță o copie a testamentului și o scrisoare emoționantă din partea bătrânei, în care aceasta își exprima dorința de a face dreptate și de a decide liber cui îi va lăsa averea sa.

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu. Am simțit că am fost abandonată de voi toți, iar acum am decis să fac ceea ce consider eu că este corect”, a scris bătrâna în această scrisoare.

Prin testamentul ei, bătrâna a stabilit că Antoneta va primi casa sa din oraș, în timp ce nepoților le va reveni magazinul gestionat de familie. Această decizie a bătrânei evidențiază importanța autonomiei și a libertății de a decide asupra propriei averi, chiar și în fața presiunilor din partea familiei.

Într-o lume în care îngrijirea bătrânilor devine tot mai problematică și în care relațiile familiale sunt adesea puse la încercare, cazul acesta aduce în prim-plan întrebări legate de respectul față de dorințele și independența celor în vârstă, precum și de rolul pe care îngrijitorii îl joacă în viața acestora.

Citiți mai multe informații interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul rotalianul.com