Ioan Andone: „Cheltui mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer!”

Marbella, Spania – Fostul fotbalist Ioan Andone, celebru pentru performanțele sale la Dinamo București, a făcut o mutare surprinzătoare într-una dintre cele mai prestigioase stațiuni de pe coasta de sud a Spaniei, Marbella. Într-un interviu exclusiv pentru emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Andone a mărturisit că a fost uimit de nivelul mai redus al costurilor de trai în Spania, comparativ cu aglomerația financiară din București.

În ciuda idilicului peisaj mediteranean și a confortului oferit de noua sa locuință, Andone se confruntă cu constrângeri fiscale, fiind nevoit să limiteze șederea sa la șase luni pe an în Spania pentru a evita dubla impozitare, conform legislației locale.

„Locuiesc în Marbella, dar nu pot să stau mai mult de șase luni consecutiv, deoarece rezidența mea fiscală este în România. Este o diferență majoră față de starurile precum Ronaldo. Pentru a petrece mai mult timp aici, trebuie să ai un contract de muncă sau o afacere înregistrată în Spania”, a explicat Andone celor de la GSP.

Cu toate acestea, bucuria lui Andone nu se rezumă doar la peisajul pitoresc. El a descoperit că nivelul cheltuielilor de întreținere în Marbella este considerabil mai mic decât în capitala României. De exemplu, costurile pentru utilități sunt semnificativ mai scăzute.

„În Spania, cheltui mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul… La noi, dau 2.500 de lei pe lună pentru curent la casă. În Spania, plătesc 210 euro la două luni și am patru dormitoare. Acolo, am de toate, mult consum: frigidere, aer condiționat, calorifere electrice. Nu am gaz, în schimb”, a adăugat Andone.

Această tranziție parțială în Spania nu numai că îi oferă lui Andone o pauză binemeritată de la ritmul alert al vieții din România, dar îi aduce și beneficii economice semnificative datorită costurilor reduse de întreținere.

Citiți mai multe informații interesante pe portalul jurnalemigrant.com