Român condamnat în Italia la 30 de ani de închisoare. A ucis un om pentru 2.900 de euro

Daniel Ispas, cetățean român, recunoaște crima în fața judecătorilor italieni – Daniel Ispas, un cetățean român în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea brutală a lui Mario Piozzi, managerul unei săli de sloturi din Legnago, provincia Verona. Conform ziarului Corriere della Sera, Ispas a recunoscut fapta în fața judecătorilor, afirmând: „Am fost eu, recunosc. L-am bătut până l-am omorât, am vrut doar să-l jefuiesc, dar apoi… Nu voiam să fac asta.”

Incidentul a avut loc în seara zilei de 22 decembrie 2019, când Ispas l-a atacat pe italian cu o rangă, după ce l-a jefuit de suma de 2.900 de euro, încasările zilei. Tragedia s-a petrecut în viale dei Caduti, la ora 21:47, când Mario Piozzi, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit agonizând într-o baltă de sânge în spatele sălii de jocuri pe care o gestiona. El a murit la scurt timp după ce a fost transportat la Spitalul Borgo Trento.

Identificarea și prinderea agresorului au fost posibile datorită eforturilor coordonate ale carabinierilor și Parchetului din Verona, sub îndrumarea procurorului Eugenia Bertini. Ispas a fost localizat și arestat în România, în timp ce comitea alte infracțiuni. Inițial, acesta a negat orice implicare și a refuzat să colaboreze cu avocații săi.

Procesul s-a desfășurat într-un mod neobișnuit, fiind judecat și condamnat de la distanță, prin intermediul unei conexiuni audio-video din închisoarea din Budapesta, unde era încarcerat pentru alte delicte. Într-o ultimă încercare disperată de a evita închisoarea pe viață, Ispas și-a recunoscut vina în mod public, chiar în timpul ultimei audieri.

Pe lângă pedeapsa primită, tribunalul a stabilit și o despăgubire de 200.000 de euro pentru familia victimei, reprezentată de Fabio Piozzi, fiul lui Mario Piozzi. Avocații lui Ispas au anunțat că intenționează să facă apel la decizia tribunalului, așteptând motivarea scrisă a sentinței, care urmează să fie depusă în termen de 90 de zile.

Citiți mai multe informații interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul rotalianul.com