„Fiara din Balcani” – O prezență amenințătoare în noua închisoare din Craiova

Kostas Passaris, cunoscut sub supranumele de „Fiara din Balcani”, a fost recent transferat într-o nouă închisoare din România, stârnind îngrijorare în rândul forțelor de ordine. Deținutul, condamnat la detenție pe viață pentru uciderea unui casier și a unei gărzi de corp în București în 2003, a fost mutat de la închisoarea din Arad la penitenciarul de maximă siguranță din Craiova, conform celor de la digi24.ro

Passaris, căutat de Interpol pentru crime și alte infracțiuni violente comise în Grecia, a reprezentat întotdeauna un pericol iminent. El a ucis inclusiv doi polițiști în timpul unei evadări din închisoare și a fost ținut sub strajă strictă în mai multe închisori de maximă siguranță.

Autoritățile penitenciare au luat măsuri speciale pentru a-l ține sub control pe Passaris în noua sa locație. Surse din Administrația Penitenciarelor au declarat că deținutul este monitorizat 24 de ore din 24 și este supus unor restricții stricte de mișcare. Reprezentanții penitenciarului din Craiova au asigurat că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni orice încercare de evadare sau revolte.

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a subliniat preocupările legate de influența pe care Passaris o exercită asupra altor deținuți, manipulându-i în propriul beneficiu. „Există mituri că ar fi învățat toată arhitectura penitenciarului, pe care voia să o folosească pentru a evada. De aceea a fost escortat la Gherla, ca în filme”, a declarat Dorobanțu.

Fiind considerat un lider printre deținuți, Passaris este văzut ca o amenințare pentru stabilitatea închisorii, iar autoritățile iau măsuri proactive pentru a preveni orice incidente. Transferul său în noua închisoare marchează o nouă etapă în gestionarea acestui deținut notoriu, care continuă să ridice semne de întrebare în ceea ce privește securitatea în sistemul penitenciar românesc.

Citiți mai multe informații interesante pe portalul digi24.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*