ALERTĂ DE MALWARE PE ANDROID: PERICOL PENTRU DATELE BANCARE

Când vine vorba despre securitatea online, protejarea datelor personale și mai ales a celor bancare este o prioritate majoră. Cu toate acestea, o nouă amenințare în lumea digitală pare să pună sub semnul întrebării aceste eforturi. Un malware periculos descoperit pe dispozitivele Android este capabil să acceseze direct aplicațiile bancare și să preia controlul de la distanță asupra dispozitivelor infectate.

Compania de securitate Threat Fabric a semnalat creșterea alarmantă a acestui malware, care se răspândește rapid, atrăgând utilizatorii cu o falsă actualizare pentru Google Chrome. Deși update-ul aparent este similar cu cel oficial al Google, acesta conține greșeli de ortografie, semnalând pericolul.

După ce este instalat, malware-ul creează un ecran suprapus peste aplicațiile deschise, captând informații sensibile, cum ar fi parole sau cookie-uri. Această nouă variantă de malware reprezintă o amenințare deosebită, deoarece poate accesa direct aplicațiile bancare și poate compromite securitatea conturilor.

Pentru a vă proteja împotriva acestui tip de amenințare, experții recomandă instalarea unui antivirus și activarea Google Play Protect pentru a analiza aplicațiile înainte de a le instala. Vigilența este crucială în fața acestui pericol în creștere, iar identificarea și eliminarea promptă a oricăror aplicații suspecte sunt esențiale pentru securitatea datelor personale și bancare.

Stay safe, stay informed! Citiți mai multe informații interesante pe portalul ziarulromanesc.de

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*