Tragedie în Nordul Franței: Român Înecat în Canalul Deûle, Lăsând Doi Copii Fără Tată

O tragedie zguduie o familie de români stabilită în nordul Franței, după ce un bărbat s-a înecat în canalul Deûle pe 12 mai 2024. Victima, Crișan, în vârstă de 45 de ani, era tatăl a doi copii și trăia într-o comunitate de lângă parcul Citadelle din Lille.

Tragedia a avut loc în comuna Saint-André-lez-Lille, în canalul Deûle. Potrivit relatărilor de presă de la Actu.fr, Crișan a intrat în apă în acea zi fatidică, dar nu a mai reușit să ajungă la mal, iar trupul său a fost recuperat de către pompieri.

După acest eveniment tragic, colectivul asociației de solidaritate Roms din Lille Métropole a lansat un apel la donații pentru a acoperi costurile înmormântării și repatrierii trupului neînsuflețit al bărbatului în România.

Dominique Plancke, reprezentant al colectivului, a declarat că „este un eveniment tragic care a lovit dureros o familie pe care o susținem de mulți ani”.

Crișan lasă în urmă o parteneră de viață tânără și doi copii mici, în vârstă de 5 ani și respectiv 10 luni. Costurile totale ale înmormântării se ridică la peste 2000 de euro, o sumă imposibil de acoperit de către familie fără ajutor extern.

Această tragedie a adus o undă de șoc în comunitatea locală și a reamintit importanța solidarității umane în fața unor astfel de situații tragice.

Donațiile pot fi trimise către Asociația William Penn prin cec sau virament bancar. Pentru a contribui, cecurile trebuie trimise la adresa: 29, rue des Sarcelles 59160 Capinghem, iar viramentele pot fi efectuate utilizând următoarele date bancare: BIC: CEPAFRPP627 și IBAN: FR76 1627 5006 0008 0013 1761 024, cu mențiunea „pentru Crisan” și datele donatorului.

Citiți mai multe informații interesante pe portalul jurnalemigrant.com