Premierul Ciolacu: „România va continua să sprijine refugiații ucraineni”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că România va menține ajutoarele acordate refugiaților ucraineni, reafirmând angajamentul țării față de cei afectați de conflictul din Ucraina, relatează digi24.ro

Într-o declarație făcută la Iași, Ciolacu a subliniat că în prezent, 84.000 de cetățeni ucraineni s-au stabilit în România de la începutul războiului, pe 24 februarie 2022. Majoritatea acestor refugiați sunt mame cu copii și bunici, mulți fiind integrați în sistemul educațional românesc, inclusiv cu posibilitatea de a învăța în limba maternă, indiferent de nivelul de învățământ.

„O să ne menținem ajutorul pe care îl dăm refugiaților ucraineni. Știți foarte bine, din 84.000 care au rămas pe teritoriul României, mulți dintre ei sunt mame cu copii, cu nepoți, i-am încadrat în sistemul școlar, chiar în limba maternă, indiferent de nivelul de învățământ. Până acum am avut un efort de la bugetul statului decontat prin fonduri europene. România va continua să susțină Ucraina, mai ales în zona umanitară, cum este şi normal. Sperăm să nu mai avem de-a face cu un exod, cum a fost la începutul războiului”, a declarat Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute în contextul vizitei premierului pe șantierul Spitalului Regional de Urgență din municipiul Iași, conform Agerpres. Premierul a reiterat angajamentul României de a sprijini Ucraina, în special în aspectele umanitare, sperând totodată că nu va mai exista un flux masiv de refugiați similar cu cel de la începutul conflictului.

Citiți mai multe informații interesante pe portalul digi24.ro