Veste Bună! Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Cetățenii români vor putea călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei. Această măsură permite românilor să viziteze Turcia pentru turism și tranzit, fără viză, pentru o perioadă maximă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile, potrivit presei din Turcia.

Decretul, care se bazează pe articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională, va intra în vigoare la 1 iunie, după implementarea necesarelor modificări tehnice. Aceasta decizie vine într-un moment în care Turcia rămâne una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români.

Decretul a fost semnat cu prilejul vizitei oficiale în Turcia a premierului român Marcel Ciolacu. Premierul a fost întâmpinat pe Aeroportul Internaţional Esenboga de oficiali turci, inclusiv de ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalităţii Ankarei, Faruk Koyluoglu. Vizita oficială, efectuată la invitația președintelui Erdogan, a inclus o delegație de miniștri români, marcând o etapă importantă în relațiile bilaterale dintre România și Turcia.

Sursă FOTO. Citiți mai multe informații interesante pe portalul digi24.ro