Româncă de 63 de ani găsită într-o râpă de 30 de metri, după o dispută cu fiica sa în Italia

Sezze, Italia – O femeie româncă în vârstă de 63 de ani, rezidentă în localitatea italiană Sezze din regiunea Lazio, a fost salvată miercuri seara, după ce a căzut într-o râpă de 30 de metri. Incidentul s-a produs în urma unei dispute aprinse cu fiica sa de 42 de ani.

În seara zilei de 22 mai, după cearta cu fiica sa, femeia a părăsit locuința acesteia cu intenția de a-și pune capăt zilelor. Alarma a fost dată imediat de către fiică, care, observând lipsa mamei, a anunțat autoritățile, potrivit informațiilor furnizate de Latinatu.

O mobilizare rapidă a avut loc, echipele de căutare fiind formate din carabinieri, pompieri din Latina și voluntari ai Protecției Civile din Sezze. După câteva ore de căutări intense, echipele de salvare au găsit femeia în apropierea Amfiteatrului, în fundul unei râpe adânci de 30 de metri.

Victima, aflată într-o stare confuzională, a fost transportată de urgență la Spitalul „Santa Maria Goretti” din Latina cu o ambulanță. Deși starea ei este stabilă, femeia rămâne sub supraveghere medicală pentru evaluări suplimentare ale sănătății fizice și psihice.

Primarul din Sezze, Lidano Lucidi, a lăudat intervenția promptă și solidaritatea comunității locale. „Felicit voluntarii de la Protecția Civilă Città di Sezze, pompierii, carabinierii și toți voluntarii care, în această seară, în ciuda dificultăților, au reușit să găsească femeia dispărută în zona Amfiteatrului. Am văzut cum, în foarte scurt timp, mulți voluntari au venit să ajute la căutări. Pentru un moment, ne-am temut de ce era mai rău, dar munca de echipă și determinarea puternică au salvat viața unei femei. Mulțumesc în numele orașului Sezze,” a declarat primarul.

Citiți mai multe informații interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul rotalianul.com