Tribul Unic în Lume, unde Localnicii Se Spală cu Urină de Vacă și Folosesc Excremente pe Post de Pastă de Dinți

Tribul Mundari din Sudanul de Sud: O Legătură Profundă cu Bovinele

Un trib african își valorifică atât de mult animalele de fermă încât se spală în urină și folosește balega pentru a-și peria dinții.

Tribul Mundari din Sudanul de Sud, cunoscut pentru venerația lor față de bovine, își păzește turma cu mitraliere, deoarece furtul de animale reprezintă o cauză majoră de conflict. Bărbații din trib stau adesea în spatele unei vaci pentru a se spăla în urina acesteia. Acidul uric din urină conferă părului lor o culoare roșie, galbenă sau portocalie, considerată de ei frumoasă.

Aceștia cred, de asemenea, că urina îi protejează de paraziți și țânțari. Balega vacilor din rasa Ankole Watusi are multiple întrebuințări, inclusiv ca pastă de dinți, talc, protecție solară și antiseptic natural.

Rasa Ankole Watusi, cunoscută sub numele de „bovinele regilor”, poate ajunge până la 2,4 metri înălțime și valorează în jur de 500 de dolari fiecare.

Fiecare animal este atât de valoros încât este rar sacrificat pentru carne. În schimb, vacile sunt văzute ca o farmacie ambulatorie, o zestre și chiar un prieten, raportează CNN.

Fotograful Tariq Zaidi și Mundarii: O Observație Detaliată

Fotograful Tariq Zaidi a observat tribul, parte din grupurile indigene Nilotic, și a declarat pentru CNN: „Este greu să subliniez importanța vitelor pentru oamenii Mundari; aceste animale înseamnă totul pentru ei”.

El a adăugat: „Aproape fiecare bărbat pe care l-am întâlnit a dorit să îmi facă o fotografie cu vaca lui preferată”. În schimb, soțiile și copiii lor au fost neglijați.

Comunitatea este formată din păstori de bovine și agricultori, ale căror animale servesc drept hrană, formă de schimb valutar și simbol de statut social.

Fotograful a descris vacile drept unele dintre cele mai răsfățate din lume, după ce a văzut Mundarii masându-și animalele de două ori pe zi. Ei dorm chiar și printre „preferatele” lor și le păzesc cu mitraliere.

„Furtul de animale este o problemă imensă pentru ei”, a spus Tariq. „Vitele lor sunt o formă de valută și un simbol de statut, formând o parte importantă a pensiei sau zestrea unei familii. Din momentul încheierii războiului civil, mii de bărbați s-au întors în Sudanul de Sud în căutarea soțiilor, ceea ce a dus la creșterea ‘prețului miresei’, făcând aceste animale și mai prețioase și intensificând raidurile letale de vite”.

El a explicat cum războiul din Sudanul de Sud i-a izolat pe Mundari de restul lumii și totuși stilul lor de viață unic a supraviețuit. Fără niciun gust pentru război, tot ce doresc este să aibă grijă de animalele lor și să le „protejeze cu orice preț”.

Sursă FOTO. Citiți mai multe informații interesante pe portalul stirileprotv.ro