VIDEO! Românul Florin Morariu, considerat erou la Londra după s-a bătut cu teroriştii.

Florin Morariu este un brutar român care lucrează în Londra, şi a dat dovada de mult curaj în timpul tragicelor evenimente care au zguduit metropola londoneză. A adăpostit 20 de persoane şi s-a bătut cu unul dintre terorişti.

„Sunt înarmați! Da, da! Băi, atac terorist aici! Nebunii ăștia. Băi, fraților au împușcat oameni. Uitați fraților! Uitați-va, un pic, ce a făcut la om! Uitați ce a făcut! Mai fraților. Câți oameni, fraților. Doi teoriști taie lumea pe stradă. Uitați aici câți au omorât. Mai, fraților! Uitați… Off… Oameni buni, ferească Dumnezeu ce e aici.”, se aude Florin vorbind pe înregistrare.

Florin este un tânăr de 32 de ani, din Iași, care lucrează ca bucătar în Londra. El a văzut sâmbătă seară cu ochii lui fața sinistră a terorismului. Bărbatul era de serviciu împreună cu alți doi conaționali, când mai mulți indivizi înarmați au început să atace trecătorii.

„Am văzut pe geamul brutăriei cum fugea lumea și se agită. Toată lumea se agită. Fugeau pe străzi. Era un haos total. Femei care leșinau, foarte mulți oameni dezorientați. Eu am luat două lavete și am zis ce-o fi o fi. Hai să salvăm ceva, să facem ceva”, a spus Florin Morariu.

Tânărul a dat dovadă de un curaj uimitor. I-a văzut pe cei trei agresori cum au coborât dintr-o mașină care a făcut ravagii pe podul Londrei. În loc să se ascundă, românul le-a ieșit în întâmpinare.

„Am văzut că veneau înspre noi. Ceilalți doi au început să-i dea cu cuțitul, unul într-o parte, altul în altă parte. Omul a căzut jos. M-am speriat și am zis dacă-mi dă și mie. Am luat o lavetă și am aruncat. S-a ferit de prima lavetă, a două l-a nimerit în cap”, a mai spus tânărul.

Din nefericire, rănitul pe care Florin a încercat să îl salveze de teroriști a murit în scurt timp. Românul a continuat însă să-i urmărească pe asasini.

„Ne-am întâlnit cu un bucătar român care avea sânge pe mânecă. Vorbea de un atac cu grenadă, dar credea că a fost vorba de o grenadă a poliției, poate o fumigenă sau altceva. Era foarte multă confuzie”, a spus un martor

Cu toate că era rănit, Florin Morariu a continuat să îi apere pe oamenii nevinovați. Pe unii dintre ei chiar i-a adăpostit.

„I-am băgat pe toți în brutărie. A venit Poliția, ne-a securizat înăuntru. Am adăpostit vreo 20.”, a spus Florin.

El a rămas în zona în care a avut loc atacul, până când polițiștii l-au escortat alături de ceilalți trecători într-un mai loc sigur, aproape de Tower Brigde.

Pentru faptele sale, The Guardian și Associated Press au vorbit despre român ca fiind „un erou”. Sursă articol: Portalul de stirileprotv.ro Sursă foto Sursă video cititulnudoare.ro