CEDO a condamnat România pentru că a ţinut 13 luni un minor în puşcărie

De la începutul anului 2017, ţara noastră este monitorizata de Uniunea Europeană în privinţa condiţiilor din puşcăriile româneşti. Cu toate că se caută îmbunătăţirea legislaţiei din acest domeniu, politicienii încă nu s-au pus de acord cum vor schimba în bine condiţiile din puşcăriile noastre, subiectul acesta fiind unul destul de delicat.

De curând am aflat că România a fost condamnată de CEDO, de această dată în cazul unui minor suspectat de furturi. Copilul a stat peste un an în arest preventiv, lucru declarat inacceptabil acum de CEDO, scriu cei de la portalul romaniatv.net

La aceea vreme băiatul avea doar 15 ani, dar judecătorii din Alba, care l-au ţinut 13 luni în arest, au motivat că nu are din ce să se întreţină şi ar putea comite noi furturi. După aceea, minorul a fost condamnat. Când a ieşit, alături de mama sa, a căutat dreptate la CEDO.

Magistraţii de aici au condamnat ţara noastră pe motiv că nu a respectat faptul că în cazul minorilor arestul preventiv trebuie să fie o măsură excepţională, şi în niciun caz pe o perioadă aşa lungă.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul romaniatv.net