Şocant! Mişcarea de rotaţie a planetei este afectată de o construcţie realizată de chinezi

Planeta Pământ este asemenea unui organism viu. Orice modificare adusă de omenire are repercursiuni nebănuite pentru planeta noastră. Poporul chinez a construit o mega-hidrocentrală pe fluviul Yangtze, unde a cheltuit în jur de 30 de miliarde de dolari. Proiectul este cel mai mare de pe pământ, iar în urma construcţiei se va acoperi o mare parte din nevoia de energie electrică a Chinei. Hidrocentrala va genera peste 22 de mii de megawaţi de energie, aproximativ cât 15 reactoare nucleare, iar totul se va face fără a lăsa în urmă deşeuri radioactive.

Cu toate beneficiile aduse de hidrocentrală, mulţi specialişti susţin pe bună dreptate că efectele pot fi catastrofale din cauza mărimii lacului de acumulare. Faptul este oricum consumat dar rămâne întrebarea: cât de mult ar trebui să se îngrijoreze populaţia lumii? Oamenii de ştiinţă susţin ipoteza că, ridicarea unui volum atât de mare de apă la 175 de metri deasupra nivelului mării, afectează mişcarea de rotaţie a Planetei Pământ, fapt care ar putea da naştere la mişcări seismice şi alte catastrofe naturale.

Totuşi, omenirea nu ar trebui să intre deocamdată în panică. Tot specialiştii au calculat că, magnifica construcţie a hidrocentralei de pe fluviul Yangtze din China, a încetinit mişcarea de rotaţie a Pământului iar conform cercetătorilor de la NASA, ziua este mai lungă cu 0,06 microsecunde. Din cauza masei uriaşe a lacului de acumulare, Planeta Pământ este acum relativ mai plată la Poli şi mai bombată la Ecuator iar poziţia polilor s-a deplasat cu doi centimetri. Cercetătorii analizează în continuarea şi posibilitatea prin care datorită „bombării” pământului să se intensifice activitatea seismică. Sursă articol.