Cel mai vechi computer din lume a fost construit acum 2.000 de ani.

Primul computer din lume a fost găsit pe o epavă în apropriepierea insulei grecești Antikythera, în 1901 și are o vechime de aproape 2.000 de ani. Cercetătorii spun că acest computer era folosit de grecii antici nu doar pentru a urmări mișcările soarelui, a lunii și a planetelor, era și un dispozitiv pentru a afla viitorul.

Mecanismul Antikythera este un sistem de bronz ce datează din 60 ien, el este dotat cu un mâner pentru răsucirea mecanismului, înainte și înapoi.

„Se confirmă că mecanismul arată planetele, precum și poziția soarelui și a lunii pe cer” spune astrologul Mike Edmunds de la Universitatea din Cardiff.

„Nu suntem siguri cum să interpretăm asta, să fim sinceri, dar probabil culoarea unei eclipse era interpretată că un semnal sau o prevestire. Anumite culori pot fi mai bune decât altele. Dacă este așa și interpretăm corect, este prima dată când avem în acest mecanism un lucru care duce cu gândul la astrologie în loc de astronomie”, a spus Edmunds, care lucrează la proiect de 12 ani.

Cercetătorii mai spun că mecanismul ar fi fost realizat pe insula Rodos și nu era unic, însă doar acesta a fost găsit. Sursă știre