Parlamentarii şi-au votat SALARII NESIMŢITE înainte de a pleca în vacanţă – VIDEO

Parlamentul este GOL, dar nu GOALE sunt şi buzunarele aleşilor poporului. Aceştia sunt pe bună dreptate privilegiaţii legii salarizării. Cu toate că s-a promis majorări substanţiale de salarii pentru profesori şi medici, aceştia sunt puşi să mai aştepte până la începutul anului viitor. Acum era necesară majorarea salariilor celor care ţin în mâini soarta poporului, scriu cei de la observator.tv

Cu această ocazie s-a trecut urgent la DUBLAREA indemnizaţiilor. Astfel, dacă până
acum indemnizaţia unui senator sau deputat pleca de la 5.400 de lei, de la 1 iulie, indemnizaţia a sărit la 13.050 de lei BRUT pe lună. În afară de majorarea îndemnizaţiilor, aceştia mai primesc în plus, alţi 13 mii de lei net pentru transport, chirie, utilităţi, protocol sau pentru salariile angajaţilor.

De aceste majorări substanţiale se bucură şi aleşii locali. În această privinţă, un primar de municipiu câştigă, din această lună, peste 10 mii de lei, unul de oraş, în jur de 8.700, iar un edil de comună, va primi peste 7.000 de lei.

Pentru a nu depăşi cu foarte mult cheltuielile din bugetului ţării, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că se blochează până la sfârşitul anului, posturile din administraţia locală și centrală, deci nu se mai pot face angajări.

Bugetarii cu cele mai mari salarii rămân primii oameni în stat, chiar dacă noua lege le topeşte din venituri. Preşedintele va avea un salariu de 17.400 de lei brut pe lună, în timp ce preşedinţii celor două camere şi premierul vor încasa cu aproximativ 4.500 de lei mai puţin ca până acum, adică aproape 16.700 de lei.

Sursă VIDEO: Observator TV Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv