Este OMENIREA în PERICOL? Extratereştrii primesc anul viitor MESAJUL de pe TERRA. Ce se va întâmpla?

Au trecut zeci de ani, de când oamenii de ştiinţă au lansat mesaje către extratereştrii. În luna septembrie 1977, NASA a lansat Voyager I din Cape Canaveral, Florida. La bordul navei se afla un CD de aur pe care era înregistrat mesajul oamenilor către extratereştri.

Pe CD se află imagini şi sunete, o mică intruziune în viaţa de pe Pământ. Având în vedere că extratereştri nu ar şti ce să facă cu înregistrarea, NASA a adăugat pe CD un set de instrucţiuni.

Există posibilitatea ca până în anul 2018, extratereştrii să primească primul mesaj de pe Terra. Savanţi reputaţi avertizează însă că ar putea reprezenta chiar sfârşitul vieţii de pe Pământ, scriu cei de la a1.ro

Grupul METI (Messaging Extraterrestrial Intelligences) din San Francisco, California, doreşte să transmită mesaje extratereştrilor până la începutul anului 2018. Proiectul va viza planetele din apropierea stelelor, în special cele pe care cercetătorii le consideră că ar putea susţine apariţia şi evoluţia vieţii. Se pare că principala problemă a astronomilor este reprezentată de modul în care va fi transmis mesajul şi ce va conţine acesta.

Cu toate că încercarea de contactare a presupuselor fiinţe extraterestre pare o idee foarte bună, unii dintre cei mai cunoscuţi cercetători, inclusiv Stephen Hawking, au afirmat că urmările acestei acţiuni ar putea fi periculoase pentru omenire.

”Există posibilitatea ca atunci când încercăm activ să atragem atenţia unei civilizaţii extraterestre inteligente aceasta să fie ostilă,” a declarat astrofizicianul Lucianne Walkowicz. ”Ar putea reprezenta chiar sfârşitul vieţii de pe Pământ sau ar putea fi un factor care ar ajuta la dezvoltarea calităţii vieţii de pe Terra,’, adaugă acesta.

Sursa FOTO: descopera.ro Sursa VIDEO:BI Science

Cititi mai multe informatii interesante pe portalul a1.ro