A fost dat disparut după ce a plecat spre Mănăstirea Colţii Chiliilor. Jandarmii l-au salvat dintr-o prăpastie

Este vorba despre un barbat de 78 de ani, care a fost dat dispărut de marţi seară, când a plecat spre Mănăstirea Colţii Chiliilor, unde lucra. Bătrânul a fost găsit de jandarmii braşoveni după câteva ore de căutări pe timp de noapte. Vârstnicul căzuse într-o prăpastie, unde a zăcut inconştient.

Jandarmii braşoveni – îngeri păzitori încă o dată

Astfel, în data de 9 ianuarie 2018, la ora 19.32, dispeceratul IJJ Braşov a primit un apel prin SNUAU 112 prin care se semnala că o persoană în vârstă de 78 ani este disparuta în zona dintre Zarneşti şi Mănăstirea Colţii Chiliilor. La momentul apelului nu se putea lua legatura cu persoana disparută.

S-au constituit mai multe echipe formate din jandarmi, poliţişti, lucrători de la ISU Braşov, salvamontişti şi localnici care au făcut eforturi supraomeneşti pentru a găsi persoana sau măcar indicii despre situaţia acesteia.

Acţiunea a fost îngreunată de faptul că s-a desfăşurat noaptea, într-o zonă nu tocmai prietenoasă.

În jurul orei 04.00, forţele participante au luat decizia de a sista căutarile şi de a le relua la ora 07.00.

Echipa de jandarmi condusă de catre plt. maj. Bucşoiu Ioan a continuat să caute benevol, deşi misiunea se sistase temporar, şi în zona ”După Bârsa”, eforturile acesteia au fost răsplătite în jurul orei 05.17 când au gasit persoana în cauză, în stare de semi-inconştienţa, cu mai multe leziuni, ca urmare a căderii de aproximativ 50 m într-o vale, dar în viaţă.

Persoana a fost condusă pâna la domiciliu, unde colegii de la SMURD i-au analizat starea de sănătate.

Sursă articol: pagina de Facebook a jandarmeriabrasov.ro