Un bărbat a fost dat dispărut acum 16 ani. Rudele lui au primit într-o zi un telefon şi totul s-a schimbat în bine … Unde trăise bărbatul?

Cu 16 ani în urmă, un bărbat din Australia a fost dat dispărut. Acesta se numeşte Jason Ronald Douglas şi a fost găsit în Marea Britanie, trăind pe străzi şi din mila oamenilor.

La momentul dispariţiei, familia a desfăşurat o campanie de strângere de fonduri, pentru ca Jason Ronald Douglas să fie cautat în Anglia, pentru că erau 100% convinşi că acolo în vor găsi, dar costurile foarte ridicate de aducere înapoi în Australia au împiedicat căutarea dispărutului, scriu cei de la gandul.info

Cu 16 ani în urma, bărbatul locuise cu bunicul său, despre care spune că-i era ca un tată, în timp ce familia sa a rămas în Australia. Unchiul a murit în urma unui infarct în 1999, acesta fiind şi anul în care rudele l-au văzut pentru ultima datăa pe Jason.

După decesul unchiului său, Douglas a rămas în Marea Britanie şi a locuit prin casele mai multor prieteni. În acest timp, familia sa a pierdut definitiv legatura cu el în anii 2000. Pentru că locuiau pe alt continent, aceştia nu au putut depune o solicitare pentru ca autorităţile engleze să înceapă o ancheta oficială, iar demersurile către poliţia din Australia au rămas fără rezultat. Într-un final, rudele au reuşit să demareze căutarile pe
teritoriul Marii Britanii şi, într-o zi, au primit un telefon care le anunţa că l-au găsit pe Jason.

„A plâns la început, dar apoi a fost fericit. Am vorbit despre foarte multe lucruri, momente din copilarile şi vieţile noastre de acum”, a spus sora lui  pentru Independent. „Mi-a povestit viaţa grea pe care a avut-o acolo şi cât de greu i-a fost să obţină orice fel de ajutor financiar, fapt pentru care a şi trăit pe strazi mult timp”.

„Mi-a mai spus şi că în primii ani i s-au furat actele, inclusiv buletinul şi paşaportul, iar fără ele nu putea să se descurce pentru a supravieţui. Aşa că s-a ocupat cu infracţiuni ca furtul din magazine sau cerşitul, ca să aiba ce mânca”, a mai spus aceasta.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul de ştiri  gandul.info