În Triunghiul Bermudelor a fost GĂSIT un VAPOR DISPĂRUT de 90 de ani

Anul trecut, în data de 20 mai, garda de coastă cubaneză a anunţat că a interceptat o navă fără căpitan şi echipaj la bord, care se îndreapta spre Cuba. Autorităţile au intrat în alertă maximă şi au trimis specialişti la bordul navei. Astfel, specialistii din Cuba, susţin că ar putea fi vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost dată disparută la sfârşitul anului 1925, în luna decembrie. În urma dispariţiei navei s-au ţesut multe ipoteze, cea mai plauzibilă fiind asociată cu triunghiul Bermudelor.

Garda de coasta a depistat vaporul în data de 16 mai 2015 şi au încercat să comunice cu acesta. Deoarece nu au primit niciun răspuns din partea navei, după câteva zile s-a luat decizia ca marinarii cubanezi să pătrundă la bordul navei. Descoperirea i-a uimit pe toţi cei aflaţi la faţa locului. Era vorba de o navă veche de 100 de ani, se numea SS Cotopaxi, iar la bord nu avea niciun marinar. În urma cercetărilor făcute de marinarii gărzii de coasta, la bordul vaporului a fost descoperit şi jurnalul de bord, dar din păcate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs şi care a dus la dispariţia echipajului şi apoi al vaporului.

Jurnalul de bord are ultima precizare scrisă pe data de 1 decembrie 1925. Traseul navei a fost specificat în jurnalul de bord, acesta plecând în data de 29 noiembrie 1925 din 1 decembrie 1925. La acea dată, la bord se aflau 32 de marinari sub comanda capitanului Meyer, iar cala vaporului era plină cu o încărcătură de 2340 de tone de carbon. După doar doua zile de la plecare, vaporul a fost dat dispărut. Potrivit celor de la efemeride.ro, autorităţile cubaneze au declarat că se face o anchetă detaliată cu privire la acest eveniment şi că misterul care s-a creat în jurul Triunghiului Bermudelor va trebui elucudat, dat fiind faptul că această rută este una foarte „înspăimântătoare” şi mereu ocolită de navele maritime comerciale, situaţie care afectează Cuba.

Faptul că a fost găsit acest vapor după 100 de ani de la dispariţie, a stârnit interesul lumii ştiinţifice, iar o echipă de specialişti s-a deplasat în Cuba, pentru a începe cercetări amănunţite în vederea dezlegării misterului acestei dispariţii. De-a lungul anilor, s-au înregistrat multe dispariţii de avioane sau vapoare în această zonă, dar de fiecare dată, specialiştii ajunşi la faţa locului, au negat cu vehemenţa posibilitatea producerii unor fenomene paranormale. Întotdeauna, aceştia au explicat dispariţiile ca fiind realizate în urma unor erori umane.

Apariţia acestei nave după 90 de ani de la dispariţie, a reluat toate ipotezele care s-au făcut până acum. În anul 1968, cercetătorul Brown a descoperit din întâmplare două piramide uriaşe în adâncurile apelor din zona Triunghiului Bermudelor. Imediat după descoperirea făcută, s-au realizat şi scanări cu ajutorul unui sonar, cu ajutorul căruia s-au realizat fotografii ale celor două piramide care se aflau la o adâncime de 2000 de metri, acestea fiind de două ori mai mari decât piramidele din Egipt.

Se spune că piramidele găsite pe fundul Triunghiului Bermudelor ar fi construite dintr-un material care pare a fi cristalul. Până acum nimeni nu a putut confirma 100% descoperirea făcută din cauza adâncimii foarte mari a apei şi nu se poate spune nici dacă există o legatură între ceea ce se află în adâncul apelor din aceasta zonă şi misterioasele dispariţii de vapoare şi avioane semnalate de-a lungul timpului. Sursă foto. Sursă articol.